Gündem Gözler KYK'de! KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Gözler KYK'de! KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

Paylaş
Gözler KYK'de! KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? YKS ek yerleştime kayıtlarının 5 Ekim'de son bulmasıyla birlikte bu soru gündeme oturdu. Öğrenciler ekim ayı dolayısıyla yaklaşan burs başvuru için heyecanlanmış durumdalar... Başvuru işlemi için özellikle 1. sınıf öğrencileri sabırsızlanırken başvuruların nasıl yapılacağı da ayrı bir merak konusu haline geldi.

KYK yurt sonuçları açıklandı, Üniveristelerin kayıt ve hatta ek yerleştirme kayıtları sona erdi fakat KYK burs başvuru işlemleri hala başlamadı. Üniversite öğrenciler yaklaşmakta olan KYK burs başvuru işlemleri için net bir tarih almak istiyor. Bu nedenle de son günlerde "KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?" sorusunu soruyorlar.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK'nin resmi sitesinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yok. Sosyal medya hesaplarından da bir duyuru yapılmış değil. 2 Ekim tarihinde açıklanan ek kontenjan ve diğer kontenjan türleri için yurt başvuru tarihlerinin, 10 Ekim'de son bulacak olması, gözleri 10-15 Ekim'e çevirmiş durumda. Öte yandan üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemleri henüz tamamlanmadı. Bu işlemler bittiği takdirde başvuru işlemleri de başlayacak.

BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Devletten burs desteği alan öğrencilere KYK'den bir duyuru geldi. KYK açıklamasında şu bilgilere yer verdi:"Kurumumuzdan burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder.

Haberin Devamı

Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir. Öğrenim kredisi almak istemeyen öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yaparak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemi yapabilecektir.

Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet’teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenebilecektir.

YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi’nde not ortalamasında yanlışlık olduğunu düşünen öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleri ile görüşmesi gerekmektedir."