Gündem Gözlerini açınca çocuklarını sordu

Gözlerini açınca çocuklarını sordu

Paylaş
Gözlerini açınca çocuklarını sordu

Freni patlayan kamyon altında öğrencilerini korumak için kalan ve 3 hafta sonra gözlerini açan öğretmen Özlem'in ilk sorusu öğrencileri oldu

BİRLİKTE PİKNİĞE GİDİYORLARDI

Haberin Devamı

Zonguldak’ta Karaelmas Üniversitesi Matematik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Özlem Çubukluöz (22), boş zamanlarında dershanede gönüllü öğretmenlik yapıyordu. Özlem öğretmen, 30 Mayıs Pazar günü öğrencileriyle pikniğe gidecekti. Özlem ve öğrencileri minibüse binmek için yolun karşısına geçiyordu.

SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Bu sırada Mustafa Çınar’ın (30) kullandığı freni boşalan kamyon hızla önce park yerindeki 2 araca çarpmış, sonra da durumu görüp öğrencilerini yoldan uzaklaştıran Özlem’i çarparak ağır yaralamıştı. Özlem, yoğun bakımda komadayken, gözaltına alınan sürücü serbest bırakılmıştı.

‘YETER Kİ ÇOCUKLAR İYİ OLSUN’

Özlem, 3 haftadır verdiği yaşam savaşını kazandı. Taburcu edilen ve önceki gün hastaneye kontrole giden Özlem öğretmen, “Gözlerimi ilk açtığımda ‘Çocuklarım iyi mi?’ diye sordum. Yeter ki çocuklar iyi olsun. Onlar bu kazayı atlatamazdı” dedi. Özlem, sürücünün serbest bırakılmasını ise şöyle eleştirdi:

Haberin Devamı

‘ÖĞRENCİLERİN KATİLİ OLACAKTI’

“Bilirkişi raporunda kamyonun şoförü, aracının teknik bakımını zamanında yaptırmadığı için ‘ikinci derece kusurlu’, ben ‘yayalar karşıdan karşıya geçişleri kavşak başından veya yaya geçidinden yapar, ilk geçiş hakkını araçlara bırakır’ maddesi yüzünden ‘birinci derece kusurlu’ gösterildim. Ben olmasaydım o adam kaç çocuğun katili olarak hakim karşısına çıkacaktı.”

Durmuş SEVİNDİK/DHA