Spor Göztepe Süper Lig'de! Rıza Kocaoğlu'ndan 3'lü şov

Göztepe Süper Lig'de! Rıza Kocaoğlu'ndan 3'lü şov

Paylaş
Göztepe Süper Lig'de! Rıza Kocaoğlu'ndan 3'lü şov

Tam 14 yıl sonra Süper Lige geri dönen Göztepe'de büyük sevinç yaşanıyor.

Türkiye Süper Lig'e yükselecek son takımın belirlendiği TFF 1. Lig Play-Off final maçında Eskişehirspor ve Göztepe karşı karşıya geldi.

Maçı penaltı atışları sonucunda kazanan Göztepe, 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselen son takım oldu. Fanatik Göztepe taraftarı olmasıyla tanınan oyuncu Rıza Kocaoğlu sahaya girip üçlü çektirdi, ünlü oyuncuyu polisler zor dışarı çıkardı...




Süper Lig'e çıkan son takım Göztepe oldu


Süper Lig geçmişinde Altay, Göztepe, İzmirspor, Karşıyaka ve Altınordu ile zaman zaman 5 takımla ligde temsil edilen İzmir, en son Bucaspor'la 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de yer almıştı.

Bucaspor'dan önce en son 2002-2003'te iki takımla Süper Lig'de temsil edilen İzmir, hem Altay'ın hem de Göztepe'nin aynı sezonda küme düşmesinin üzüntüsünü yaşamıştı. Bu ekiplerden Göztepe, amatör kümeye kadar geriledikten sonra 2016-2017 sezonu sonunda Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Eskişehirspor'a normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucunda 3-2 üstünlük kuran Göztepe, tekrar Süper Lig'e döndü.

İzmir'in takımlarından Altay 41, Göztepe 25, Karşıyaka 16, Altınordu ve İzmirspor 10'ar, Bucaspor da bir sezon Süper Lig'de mücadele etti.





Haberin Devamı