Ekonomi Gözünü kırp ödemeyi yap!

Gözünü kırp ödemeyi yap!

Paylaş
Gözünü kırp ödemeyi yap!

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) mobil ödeme servisi BKM Express'e Google Glass ile ödeme seçeneğini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor

BKM bünyesinde kurulan ve teknolojik gelişmeleri, ödeme sistemleri sektörü ile buluşturmayı amaçlayan BKM Laboratuvarı’nın (BKMLab) geliştirdiği bu proje sayesinde, artık sesli komut ve göz temasıyla BKM Express ile ödeme yapmak mümkün olacak. 16 bankanın kredi kartı ve banka kartının tanımlanabildiği uygulamayla, kullanıcılar gelecek dönemde kahve zincirlerinde ve restoranlarda kullanılmaya başlanacak.

Haberin Devamı

İVME KATACAK

BKMLab’ın adından çok söz ettirecek projelere imza atacağını belirten BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, yeni ödeme teknikleriyle ödeme sistemleri sektörüne ivme katmayı amaçladıklarını ve kart kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Canko, “BKMLab, kart sahiplerinin ya da gelecekte kart kullanıcısı olacak kişilerin, kullanım oranını yükseltecek inovasyonlar, yeni yöntem ve uygulamalar geliştirecek. Ayrıca banka müşterisi olmayan kişilerin ve değişen gelişen hedef kitlenin ihtiyaçlarını anlayarak, çözüm önerileri ve yapıları sağlamak üzere çalışmalara imza atacak” dedi. Öte yandan Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay için harekete geçtiklerini kaydeden Canko, ABD’deki en büyük servis sağlayıcı şirketlerle görüşmelere başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

BANA MI GÖZ KIRPIYORSUN SEN!

BKM’nin Google Glass çalışmasının haberini alan insanlar esprili yorumlar yapmaya başladı. İnsanlar sistemin tutukluk yapması durumunda birkaç kez göz kırpmak zorunda kalabilir. Öte yandan yan masada bulunan bir kişi müşterinin birden çok kez göz kırpmasını yanlış anlayabilir. Böyle bir tablonun ortaya çıkması durumunda ortaya hoş olmayan görüntüler çıkabileceği ihtimali bulunuyor.