Beden Sağlığı Gözyaşı kanal tıkanıklığına lazer tedavisi

Gözyaşı kanal tıkanıklığına lazer tedavisi

Paylaş
Gözyaşı kanal tıkanıklığına lazer tedavisi

Özellikle bebeklerde görülebilen gözyaşı kanalı tıkanıklığı artık lazerle çok kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor

Gözyaşı kanalı tıkanıklığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. M. Alper Evisen, "Gözümüzün en ön tabakasının ve gözümüzün kapak iç kısmının, gözümüzün beyaz kısmının yaşayabilmesi besinleri alabilmesi için gözyaşına ihtiyacımız var. Gözyaşımızın gözyaşı bezlerinden üretilerek tüm gözümüzün ön kısmını ıslatır ve göz pınarı dediğimiz gözümüzün kapağının iç kısmında olan iki delikten burnumuza doğru akar. Bu sürekli olan bir durumdur. Eğer gözyaşlarımız normal bir miktarda oluşuyor ancak burna doğru inmesini sağlayan kanal sisteminde bir tıkanıklık varsa gözyaşımız dışarıya doğru akmaktadır. Buna gözyaşı kanalı tıkanıklığı denilir" dedi.

Haberin Devamı

DAHA ÇOK BEBEKLERDE GÖRÜLÜYOR

Gözyaşı kanalı tıkanıklığının en çok bebeklerde görüldüğünün altını çizen Dr. Alper Evisen, "Gözyaşı kanalı tıkanıklığı temel olarak bebeklerde görülebiliyor. Bunların çok büyük kısmında 1 yaşına gelindiğinde kanal tıkanıklığı kendi kendine açılabilir. Öncelikle bir çocuk size gözde sulanma şikayetiyle getirildiğinde öncelikle başka hastalıkların olmadığını göstermemiz gerekiyor. Başka bir hastalık olmadığından emin olup kanal tıkanıklığı teşhisi konulursa o zaman tedavi etmeye başlıyoruz. Tedavide birtakım ilaçlar ve gözyaşı masajları uygulanıyor. Bu şekilde 11. aya kadar açılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

LAZERLE GÖZYAŞI KANALI AÇILIR MI?

Gelişen cerrahi yöntemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Alper Evisen, "Ancak 11-12. aya kadar açılmayan kanallarda bu sefer cerrahi tedaviler uygulamak zorunda kalıyoruz. Kanal tıkanıklığının yüzde 85’ini açabilmekteyiz. Eğer kanal tıkanıklığı kuvvetliyse, kemik tıkamışsa daha ileri yaşlarda daha kombine ameliyatlar gerekebilir. Özellikle kadınlarda kanal sistemi çok ince olabilir ya da burna açılan kısımlarında kısmi tıkanıklıklar olabilir. Bu durumda cerrahi tedavilere ihtiyacımız olabiliyor. Artık eski sistem ameliyatların yerini çok daha modern ameliyatlar aldı. Son dönemlerde çok daha üstün bir cerrahiyle lazerle direkt olarak gözyaşı deliklerinden girilerek buradaki kanal açılabiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı