Türkiye (Son Dakika) Gözyaşları gizlice kesilen ağaçları için aktı

Gözyaşları gizlice kesilen ağaçları için aktı

Paylaş
Gözyaşları gizlice kesilen ağaçları için aktı

Mersin Silifke'de Mehmet Erdoğan Dölek'e ait zeytin ağaçları kimliği belirsiz kişiler tarafından gece vakti kesildi. Yaklaşık 40 ağacı kesilen Dölek, ağaçlarının arkasından gözyaşı döktü.

Mersin'in Silifke ilçesinde, Mehmet Erdoğan Dölek’e ait zeytin bahçesindeki yaklaşık 40 ağaç, kimliği belirsiz kişiler tarafından gizlice kesildi. Hırmanlı Mahallesi’nde Mehmet Erdoğan Dölek’e ait bahçedeki zeytin ağaçlarının kesildiğini görenler, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler, bahçedeki zeytin ağaçlarının kesildiğini tespit etti. Mahalle muhtarının bahçeye çağırdığı Dölek, gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadı. Bahçede kesilmiş ağaçları gören Dölek, "15 yıldır gözüm gibi, çocuklarım gibi bakıp büyüttüm" diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Muhtarın haber vermesiyle durumu öğrendiğini anlatan Dölek, "Bahçemdeki verimli ve iri ağaçların tek tek seçilerek kesildiğini gördüm. Bu nasıl bir insanlık? Bu insanlığa sığar mı. Ben yıllarımı verdim bu bahçeyi yetiştirmek için. Suyunu taşıma suyla 2 kilometre ileriden getirdim, toprağını tek tek işledim. Yetkililerden bunu yapanları bir an önce yakalamalarını ve gerekli cezayı vermelerini istiyorum" dedi.

"Ağaçları katletmişler kimse duymamış"

Zeytin ağaçlarını gövdelerinden balta ile ayrıldığını ve diğer ağaçların üzerlerine atıldığını söyleyen Dölek, "Balta sesi duyulmaz mı? Bu kadar ağacımı katletmişler kimse duymamış. Şimdi ben ne yapacağım. Benim çocuklarımın geleceği bu bahçeye bağlıydı. Bizim başka bir gelir kaynağımız yok. 100-150 civarı zeytin ağacım var ama bugün 40’ın üzerinde ağacım katledildi. Nasıl kıydılar bu ağaçlara" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anlaşmazlık yaşadığı kişiler olduğunu belirten Dölek, bu kişilerin isimlerini jandarmaya verdiğini açıkladı. Yetkililerin bahçesinde inceleme yapmasını beklediğinin altını çizen Dölek, ağaçlarını kesen kişi ya da kişilerin biran önce yakalanmasını istediğini sözlerine ekledi.

DHA