Antalya 'Grafik göstergeleri' sergilendi

'Grafik göstergeleri' sergilendi

Paylaş
'Grafik göstergeleri' sergilendi

'Grafik göstergeleri' sergilendi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Özderin'in, 'Grafik Göstergeler 1' adlı kişisel sergisi açıldı.

Hasan Subaşı Caddesi üzerindeki Galeri T'de açılan sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenciler, ressamlar katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Galeri T'nin işletmecisi ressam Hasan Tırmaş, sanatın yüzyıllardır var olduğunu, insanlığa sahip çıktığını, insanları düşündürdüğünü, heyecanlandırdığını, güzellik duygusunu oluşturduğunu söyledi.

Orgun Ozan Sanat Galerisi'nin sahibi ve sanat danışmanı Himmet Öcal da sanat üretimi yapan her sanatçının endüstriyel bir fabrika olduğunu belirtti. Öcal, "Sanat galerilerine iş insanları uğramalı, eser satın alıp sanata ve sanatçıya destek vermeli" dedi.

'SANATLA İÇ İÇE YAŞANMALI'

Sergi sahibi Doç. Dr. Süleyman Özderin ise "İnsanlar yaşamlarına sanatı da almalı, sanatla iç içe yaşamalı" dedi.

Eserlerinde kullandığı teknik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özderin, "Tuvalime yansıtmak istediğim resim oluşumunu bir tasarım öğesi olarak ele alıyorum, soyutlama yöntemini kullanıyorum. Resme konu olan deseni soyutlanmış bir bütün içerisinde kimi zaman gerçek üstü, kimi zaman da geometrik oluşumlarla tasarlıyorum. Yüzeyde çözümlenen dokusal öğeler ve somut anlamları eş zamanlı olarak meydana getirebiliyorum. Aynı biçimde 'grafik göstergeler' olarak nitelenen, dijital ortamda üretilmiş uygulamalarla da soyutlayıcı yöntemleri başarılı bir şekilde kullanmış oluyorum" dedi.

5 ÖDÜL SAHİBİ OLDU

Doç. Dr. Süleyman Özderin, 20 yıllık bir süreç içerisinde özgün ve akademik çalışmalar yaptı. Soyut resim konusunda birçok esere imza attı, alanında katıldığı yarışmalarda 5 birincilik ödülü aldı.

'Grafik Göstergeler 1' adlı sergi, 8 Ekim Salı gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı