Spor Gran Canaria'nın hocasından Galatasaray'a gözdağı!

Gran Canaria'nın hocasından Galatasaray'a gözdağı!

Paylaş
Gran Canaria'nın hocasından Galatasaray'a gözdağı!

Gran Canaria Başantrenörü Reneses, "Panik yapmadan farkı düşünmeden, her pozisyona konsantre olarak oynamalıyız" dedi.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı’nın, ULEB Avrupa Kupası yarı final rövanş maçında karşılaşacağı İspanya’nın Gran Canaria takımının başantrenörü Aito Garcia Reneses, ilk maçtaki 14 sayı farkı kapatmak için "panik yapmadan" oynamaları gerektiğini söyledi.

Yarınki maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Reneses, "Panik yapmadan farkı düşünmeden, her pozisyona konsantre olarak oynamalıyız." dedi. Maçın her anında büyük bir gayret sarf etmeleri gerektiğini ifade eden İspanyol antrenör, "Sayı atmamaları için defansa konsantre olmalıyız. Aynı zamanda top çalıp hücuma iyi çıkmalıyız. Skoru son dakikalarda düşünmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Geçen sezon kulüp tarihinde ilk kez ULEB Avrupa Kupası’nda final oynayan ve Rusya’nın Khimki takımına kaybeden Gran Canaria, İspanya liginde 17 galibiyet ve 9 yenilgi ile 5. sırada yer alıyor. Gran Canaria daha önce Avrupa kupalarında 5 kez 15 veya daha farklı skorla maç kazandı. İspanyol takımı, Riesen Ludwigsburg’u (Almanya) 95-75, Enel Brindisi’yi (İtalya) 103-76, Le Mans’ı (Fransa) 77-62, Avtodor Saratov’u (Rusya) 101-77 ve Hapoel’i de (İsrail) 108-61 yenmişti.

Gran Canaria, Avrupa’daki maçlarında 84,8 sayı, 36,3 ribaunt, 5,1 top çalma ve 13,7 top kaybıyla oynadı. TSİ 22.30’da başlayacak Gran Canaria-Galatasaray maçını Ilija Belosevic (Sırbistan), Tomas Jasevicius (Litvanya) ve Clemens Fritz (Almanya) hakem üçlüsü yönetecek.

Haberin Devamı