Gündem Greve katılan 16 memur açığa alındı

Greve katılan 16 memur açığa alındı

Paylaş
Greve katılan 16 memur açığa alındı

Greve katılan 16 memur açığa alındı

25 Kasım’da gerçekleştirilen memur grevinin ardından TCDD Genel Müdürlüğü, tüm Türkiye'de eyleme katıldıklarını tespit ettiği 16 memuru açığa aldı. Konuyla ilgili Haydarpaşa Garı önünde bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri, işten el çektirilen arkadaşlarının yasal haklarını kullandıklarını belirterek yürütmenin durdurulmasını istediler.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye'de hayatı durduran memur grevine, hükümetin tepkisi gecikmedi ve eyleme katılan demiryolu çalışanlarından 16 kişinin açığa alındığı öğrenildi. Açığa alınan arkadaşları için toplanan sendikacılar hükümeti yine uyarı gönderdi. Türkiye Kamu-Sen üyelerini temsilen Haydarpaşa garı önünde açıklama yapan Hanifi Bostan, açığa alınanların TCDD teftiş kurulu kararı uyarınca işten el çektirildiğini söyleyerek, karar gerekçesinde yer alan 'haklı bir özrün olmaması' cümlesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

Söz konusu 16 kişinin ne idareci, ne de soruşturmayı engelleyecek konumda olmadıklarını belirten Bostan, Başbakanlığın 2005/14 sayılı genelgesinin 3. Maddesinde, "Kamu görevlisi hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin ancak ilgili personelin yürütmekte olduğu görevin yürütülen soruşturmayı etkilemesi halinde uygulanacaktır" cümlesinin yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yaptıkları açıklamanın işten el çektirilen arkadaşları ile ilgili bir uyarı olduğunu belirten BTS yetkilisi Hasan Bektaş ise, yapılan yanlıştan dönülmemesi halinde eylemlerini artıracaklarını söyledi. Bektaş, TCDD'nin çalışanları cezalandırdığını da söyleyerek, çalışanların bir kısmının Kasım ayındaki maaş dışında hak ediş ve tazminatlarının da ödenmediğini sözlerine ekledi. Eylem hükümet aleyhine atılan sloganların ardından olaysız sona erdi.

DHA