Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk tarifi: Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk nasıl yapılır?

Farklı lezzetler arıyor ve bulamıyorsanız enfes bir tarifimiz var. Tavukla yapabileceğiniz tadına doyum olmayan greyfurt soslu patlıcanlı tavuk tarifini çok beğeneceksiniz. Malzeme bakımından oldukça zengin olan greyfurt soslu patlıcanlı tavuk, misafirlerinize şık sunumla ikram edebileceğiniz bir lezzet. Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk nasıl yapılır merak ediyorsanız detaylar haberimizde.

06 Aralık 2019, Cuma 12:44 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk tarifi

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk tarifi

Misafirlerinize değişik sunumlar eşliğinde farklı tatlar ikram etmek istiyorsanız greyfurt soslu patlıcanlı tavuk tarifimiz tam size göre.

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk malzemeleri

- 1,5 kg kemiksiz tavuk eti

- 4 adet kemer patlıcan

- 2 adet orta boy kuru soğan

- 2 adet çarliston biber

- 5 iri diş sarımsak

- 2 adet orta boy domates

- 2 tatlı kaşığı acı biber salçası

- 2 çay kaşığı köri

- 2 çay kaşığı kajun baharatı

- 3 çorba kaşığı pilavlık bulgur

- 5 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1,5 çay bardağı vişne kurusu

- Tuz

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk köftesi için

- 400 gram tavuk kıyması (but)

- 400 gram tavuk kıyması (göğüs)

- 1 adet büyük boy rendelenmiş kuru soğan

- 1,5 su bardağı tam buğday ekmek içi (çekilmiş)

- 4 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı zerdeçal

- 1 çay kaşığı kişniş

- Tuz

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk kızartmak için

- Sıvı yağ

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuğun greyfurt sosu için

- 1,5 su bardağı kırmızı greyfurt suyu

- 1,5 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası

- 1,5 çorba kaşığı toz şeker

- 1/4 su bardağı su

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk köftelerini bulamak için

- Un

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuğu süslemek için 

- 5-6 adet küçük kırmızı turp


Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk yapılışı

Greyfurt soslu patlıcanlı tavuk yapılışı

Büyük bir tavada zeytin yağında doğranmış soğanlar kavrulur. İçine doğranmış biberler ve sarımsaklar eklenerek biraz daha kavrulur. Biber salçası eklenip kavrulmaya devam edilir. Küçük küçük doğranmış tavuk etleri ilave edilerek etler yarı pişene kadar kavrulur. Bulgur eklenip karıştırılır. En son rendelenmiş domates ve suda bekletilmiş vişne kurusu, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir.

 Ayrı bir tavada uzunlamasına doğranmış patlıcan dilimleri hafif kızartılır. Yuvarlak bir kek kalıbına kenarları dışarıya sarkacak şekilde döşenir. Hazırlanan tavuklu harcın tamamı kalıba dökülüp eşit olarak yayılır. Patlıcan dilimleri üzerine kapatılır. Servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır. 

Köfte için bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılarak una bulanır ve kızgın yağda kızartılır.

Başka bir küçük kapta sos malzemeleri karıştırılıp koyulaşana kadar pişirilir. Sos biraz soğuduktan sonra patlıcanların üzerine gezdirilir. Üzerine köfteler dizilip aralarına küçük turp dilimleri dizilir. Geri kalan köfteler kalıbın orta kısmına doldurulur. Dilimlenerek servis yapılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (06 Aralık 2019)