Gribi doğal kürlerle yenin

Dr. Ümit Aktaş'a göre gripten korunmanın anahtarı doğada. Alınacak tedbirler ve beslenme konusundaki doğru tercihlerle gripten korunmak, geçiş mevsimlerinde ve kış aylarında rahat etmek ise mümkün

08 Kasım 2018, Perşembe 08:00 Son Güncelleme:
A A

Dr. Ümit Aktaş, gribin şifasının doğada olduğunun altını çizerek "Gripten korunmak için ellerinizi sık sık yıkayın ve ev turşusu, yoğurdu, sirkesi ve şalgam suyu tüketin, kelle paçayı sofranızdan eksik etmeyin” önerisinde bulundu.


Dr. Ümit Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Gripten korunmak için alınacak ilk tedbir, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kişisel hijyen kurallarını uygulamasıdır. Düzenli el yıkama alışkanlığını yerleştirmek ve kapalı ortamların düzenli olarak havalandırılmasını sağlamak bile grip salgınlarından korunmakta oldukça önemlidir. 

Ellerinizi sadece her gün düzenli ve sık sık zeytinyağlı sabunla yıkamak bile gripten yüzde 70 oranında sizi koruyabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, gripten korunmak için evde yaptığınız turşu, yoğurt, sirke ve şalgam suyunu sofranızda bol bol bulundurun. Kelle paça içmeyi de ihmal etmeyin. 

BOL BOL KELLE PAÇA ÇORBASI İÇİN

BOL BOL KELLE PAÇA ÇORBASI İÇİN

Mutlaka istirahat edin. Bol miktarda sıvı tüketin. Bulunduğunuz mekanı sık sık havalandırın. Bol bol kelle paça, işkembe ve tarhana çorbası için. Bunlar, bağışıklığınızı destekleyen fermente gıda içeren çorbalardır. Kapari turşusunu bolca tüketin. Kapari antiviraldir, virüsleri öldürür. 

GRİBE DOĞAL ŞİFA: ZENCEFİL, ADAÇAYI VE KARANFİL

GRİBE DOĞAL ŞİFA: ZENCEFİL, ADAÇAYI VE KARANFİL

Her hastalığın, her derdin doğada bir dermanı vardır. Çok sık grip oluyorsanız çözümü doğadan bulabilirsiniz. Zencefilli, ada çaylı ve karanfilli doğal kürlerle iyileşebilirsiniz. "

GRİP ÇAYI KÜRÜ

GRİP ÇAYI KÜRÜ

Malzemeler: Kuru kök zencefil, 3 diş karanfil, 1 tatlı kaşığı adaçayı


Başparmağınızın bir boğumu kadar kuru kök zencefil ve 3 diş karanfili 1 su bardağı kaynamakta olan suyun içine atın. 6 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı ada çayı ekleyin. Tekrar ağzını kapatın ve kaynatmadan 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğutmadan için. Yetişkinler bu grip çayından 2 saatte bir, 1 su bardağı ölçüsünde içebilirler. Çocuklar için 1 çay bardağı ölçüsünde verilmelidir. 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYEN ÇAY

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLEYEN ÇAY

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı ıhlamur, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı meyan kökü, 1 limonun suyu ve kabuğu, 250 cc kaynar su


Malzemeleri porselen ya da cam bardağa koyup üzerine kaynar su ekleyin. Demlenmesi için 10 dakika bekleyip için. Günde 4-5 fincan tüketebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.