Beden Sağlığı Grip şikayetiyle hastaneye gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi

Grip şikayetiyle hastaneye gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi

Paylaş
Grip şikayetiyle hastaneye gitti, kalbinin delik olduğunu öğrendi

Sivas’ta grip şikayetiyle Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başvuran Rukiye Sağır (28) kalbinin delik olduğunu öğrendi. Rukiye Sağır, başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Rukiye Sağır (28), grip şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kalbindeki duvarlardan birinde 4 santimetre açıklık tespit edilen Rukiye Sağır, Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünde ameliyata alındı. Rukiye Sağır, başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Şinasi Manduz, Sağır’ın kalbinde doğuştan 4 santimetrelik açıklık olduğunu belirtti.

KÜÇÜK BİR DELİKTEN AMELİYAT

Hastanın aynı zamanda hipertansiyonu, nefes darlığı ve sık çarpıntıları olduğunu aktaran Prof.Dr. Şinasi Manduz, "Hasta bu tür bir ameliyat için gecikmiş durumdaydı. Bütün bulguları değerlendirip ameliyat kararı verdik. Hastanın göğsünde küçük bir insizyonla girmek suretiyle ameliyatı gerçekleştirdik ve bugün üçüncü günündeyiz. Hastamız serviste ve geziyor, bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda. İki gün sonra da taburcu etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Rukiye Sağır da grip şikayetiyle hastaneye geldiğini anlatarak "Kalbimin delik olduğunu öğrendim. Hocalarımıza teşekkür ederim, kendileri başarılılar. Çok memnunum, ayaktayım çok şükür. Her işi kendim yapabiliyorum" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı