Dünya 'Grup seks' cinayetinde karar

'Grup seks' cinayetinde karar

Paylaş
'Grup seks' cinayetinde karar

Ev arkadaşı Meredith Kercher'i toplu seks isteğini geri çevirdiği için boğazını keserek öldürmekten 26 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD'li Amanda Knox ve İtalyan sevgilisi Raffaele Sollecito temyiz mahkemesine çıktı

İtalya'da İngiliz ev arkadaşı Meredith Kercher’i öldürmekten hüküm giyen ABD’li Amanda Knox ve o zamanki İtalyan sevgilisi Raffaele Sollecito, yaklaşık bir yıldır devam eden temyiz sürecinin sonunda beraat etti. Cinsel tacizden de berat eden Knox, çalıştığı barın patronuna iftira suçundan ise 3 yıl hapse mahkûm oldu.

Sevinç ve öfke

8 kişilik jürinin 11 saatlik müzakere ardından açıkladığı kararla Knox sevinç gözyaşına boğuldu. Mahkemedeki anne babası birbirlerine sarılıp kutlama yaparken Kercher’in ailesi büyük yıkım yaşadı. Salonun dışındaki kalabalık ise “Utanın, utanın” diye bağırdı.

Serbest kaldı

Mahkeme, Knox ve Sollecito’nun acil olarak tahliyelerine hükmetti. Serbest bırakılan Knox bugün ABD’ye gidecek. Davanın İtalyan Yüksek Mahkemesi’ne taşınması bekleniyor. Cinayet ve cinsel taciz suçlamalarından beraat eden Knox’un iftiradan aldığı 3 yıllık ceza ise 4 yıldır cezaevinde olduğu için serbest kalmasına engel olmadı.

Tek hükümlü var

Knox, ilk ifadelerinde cinayeti bar patronu Diya Patrick Lumumba’nın işlediğini söylemişti. Davanın hükümlüsü ise 16 yıllık hapis cezasını çeken Fildişi Sahilli Rudy Guede.

Haberin Devamı

Evime gitmek istiyorum

İTALYA’nın Perugia kentinde görülen, tüm dünyanın odaklandığı, temyiz davasının son oturumunda “Melek yüzlü katil” lakaplı Amanda Knox (24) gözyaşları içinde son savunmasını yaptı, “Masumum” dedi. Amanda, jüriye yaptığı 10 dakikalık konuşmasında, “Öldürmedim, tecavüz etmedim, çalmadım. Evime gitmek istiyorum, yaşamıma tekrar geri dönmek istiyorum. İşlemediğim bir suç yüzünden hayatımın elimden alınmasını istemiyorum” dedi.

O gün evde olmadığını vurgulayan Amanda, “Eğer o gece orada ben de olsaydım, öldürülecektim. Ama değildim. Raffaele’nin (sevgilisi) evindeydim. Çok kötü bir şekilde bir arkadaşımı kaybettim. Olduğumdan farklı biri olduğum söylendi. Ama dört yıl önceki kişiyim. Vamp değilim” dedi. Amanda, Meredith Kercher’i toplu seks isteğini geri çevirdiği için boğazını keserek öldürmek ve cinsel tacizden 26 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 400 gazetecinin izlediği dava için televizyon kanalları da canlı yayın yarışına girdi.

Haberin Devamı

Grup seksi reddetti diye boğazı kesildi

KORKUNÇ cinayet dört yıl önce kasım ayında işlendi. Erasmus öğrencisi olarak öğrenci şehri Perugia’daki bir dairede 21 yaşındaki Mereditch, 16.5 cm’lik bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. 2 Kasım 2007’de genç kızın yarı çıplak cesedi evinde kan gölü içinde bulundu. 6 Kasım’da Mereditch’le aynı evi paylaşan Amanda ile sevgilisi Raffaele Sollecito ve patronu tutuklandı. 2009’da Amanda suçlu bulundu, 2010 yılında temyiz davası görülmeye başlanmıştı.

DNA’sı sütyen tokasında

AMANDA Knox’un sevgilisi olan ve davada 25 yıl hapis cezası alan İtalyan Raffaele Sollicito 15 dakikalık savunma yaptı, “Hayatımda kimseyi incitmedim. Suçlamalar tamamen deli saçması. Hapisteki her günün sonu ölüm gibiydi” dedi. Cezanın artırılmasını isteyen savcıların iddiasına göre Sollicito’nın DNA’sı kurbanın sutyenin tokasında bulundu. Ailesi hayli zengin olan Raffaele de Amanda gibi “Masumum” dedi.

1 milyon dolarlık kampanya

İTALYA’da vahşice öldürülen İngiliz Meredith Kercher ve sanık Knox’ın aileleri, mahkemede hazır bulundu. Kurbanın ailesi, Amanda’nın zengin ailesinin bir milyon dolarlık PR kampanyasının jürinin kararında etkili olmasından korkuyordu. Amanda dava için görünümüne de ayrı bir özen gösterdi. Amanda’nın da, savcıların da son bir kez daha çıkacak kararı temyize götürme hakları var.

Haberin Devamı

SUÇLU çünkü;

İlk ifadesinde cinayet gecesi evde olduğunu itiraf etmişti. Sonra bu ifadesini değiştirdi.

Yanlış suçlama yapıp çalıştığı barın sahibi Patrick Lumumba’yı katil olarak gösterdi.

Olay gecesi sevgilisinin evinde Amelie filmini izleyip seks yaptık dedi, ama sevgilisi “hatırlamıyorum, uyuşturucu almıştım” dedi.

Cinayet gecesi telefonları kapalıydı.

Sevgilisiyle soygun süsü verdiler.

MASUM çünkü;

Cinayeti işlemesi için geçerli bir neden yok.

DNA yetersizliği. Cinayet silahı bıçağın sapında önce Amanda’nın DNA’sı bulunmuştu ama daha sonraki raporda DNA örneklerinin güvenli olmadığı ortaya çıktı.

Tanık yok.

Cinayet silahındaki şüpheler.

İtalyan polisi, Amanda’ya itiraf etmesi için kötü muamele yaptı.

HÜRRİYET

Haberin Devamı