Dünya 'Grup seks' davası tekrar ediyor

'Grup seks' davası tekrar ediyor

Paylaş
'Grup seks' davası tekrar ediyor

Amerikalı Amanda Knox ve erkek arkadaşı Rafaelle Sollecito İtalya'da 2007'de ev arkadaşlarını öldürmekten tutuklu yargılanmış, 2011'de de beraat etmişlerdi. Yargıtay Knox ve Sollecito hakkındaki kararı bozdu

İtalya’da Yargıtay, 2007 yılında İngiliz ev arkadaşı Meredith Kercher’i öldürmek suçundan tutuklu yargılanan ve 2011 yılında beraat eden Amerikalı Amanda Knox hakkındaki kararı bozdu. Son günlerde siyasi gündemi hareketli olan İtalya’da, gündem 2007 yılında Perugia’da işlenen ve konun kahramanları sebebiyle uluslararası bir hadiseye dönüşen cinayetin yargı sürecine kilitlendi. Öğrenci değişim programıyla 2007’de geldiği İtalya’nın Perugia kentinde, ev arkadaşı 21 yaşındaki Meredith Kercher’i öldürmekten suçlanan ve 4 yıl boyunca tutuklu yargılandıktan sonra 2011 yılında beraat eden Amerikalı öğrenci Amanda Knox ve o dönemki erkek arkadaşı Rafaelle Sollecito, Yargıtay’ın bugün açıkladığı karara göre tekrar yargılanacak. Davaya bakan başsavcının, Knox ve Sollecito için verilen beraat kararına yaptığı itirazı değerlendiren Yargıtay, başsavcının itirazını haklı bularak, ikilinin beraat kararlarını bozdu ve yargılamanın Floransa kentinde yeniden yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

KARARA TEPKİ YAĞDI

Cinayetten aldığı 26 yıl hapis cezası temyiz mahkemesi jürisinin kararıyla bozulan ve beraat eden Amanda Knox, cezaevinden çıktıktan hemen sonra ABD’nin Seattle kentinin yolunu tutmuştu. 25 yaşındaki Amanda Knox’un, son kararın ardından avukatı Carlo Dalla Vedova’ya hayal kırıklığına uğradığını ifade ettiği ve "Bana inanmamaya devam ediyorlar" dediği bildirildi. Cinayete ortak olmakla suçlanan Sollecito’nun da karar dolayısıyla hayal kırıklığına uğradığı belirtildi. Sollecito’nun avukatı Luca Mauri yaptığı açıklamada, "Bugün Sollecito’nun 29. yaş günü. Masum olduğu için hayal kırıklığına uğramamalı" dedi.
Sollecito’nun diğer avukatı Giulia Bongiorno da mücadelelerinin süreceğine işaret ederek, bugün bu sürece nokta koymayı umduklarını, ancak yokuş olan kısmının başladığını belirtti. Cinayete kurban giden Meredith Kercher’in kardeşi Stephanie ise avukatları Francesco Maresca aracılığıyla yaptığı açıklamada, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haberin Devamı

25 YIL HAPİS


Erasmus değişim programıyla İtalya’nın Perugia kentine gelen İngiliz Meredith Kercher (21), 2 Kasım 2007’de kaldığı evde boğazı kesilmiş ve tam 43 yerinden bıçaklanmış bir şekilde bulundu. Kamuoyunda "Meredith Olayı" ve "Kercher Cinayeti" isimleriyle yer edinen vakada, İngiliz kızın vahşice öldürülüşünün ardından dört isim ön plana çıktı. Bu dört isimden; Kercher’in ev arkadaşı Amerikalı Amanda Knox ve Knox’un o dönemki İtalyan erkek arkadaşı Rafealle Sollecito’ya, Kercher’i toplu sekse zorlamak ve ölümüne sebep olmak suçlamaları yöneltildi. Dava boyunca tutuklu yargılanan Knox, 2009 yılında 26 yıl, Sollecito ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haklarındaki kararı temyize götüren Knox ve Sollecito, temyiz mahkemesinin Ekim 2011’deki kararıyla beraat etti.

>>OLAY BÖYLE GERÇEKLEŞMİŞTİ


Olay gecesi evde olduğu ve Kercher’in ırzına geçtiği otopside anlaşılan Fildişi Sahilli Rudy Guede ise Almanya’da yakalanarak, İtalya’ya iade edilmişti. Irza geçme ve cinayet suçlamaları yöneltilen ve hızlı yargılanma yolunu seçen Guede, cinayet suçlamasını reddetse de önce 29 yıl hapis cezası almış ardından bu cezası 2009’da 16 yıla indirilmişti. Guede, Kercher cinayetinde şu ana kadar hapis yatan tek isim. Olayda adı geçen ve Amanda Knox tarafından suçlanan Sollecito’nun çalıştığı barın sahibi Patrick Lumumba ise Knox’un iftira attığının anlaşılmasından kısa sonra salıverilmişti.

Haberin Devamı

AA