Magazin Grup Yorum konseri yasaklandı

Grup Yorum konseri yasaklandı

Paylaş
Grup Yorum konseri yasaklandı

İç Güvenlik Yasası'nın ilk kurbanı, 12 Nisan Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapacağı 5. Bağımsız Türkiye Konseri yasaklanan Grup Yorum oldu

Tüm yasal izinleri ve belediyeden alan tahsisi yapılan konser için, polis hiçbir yasal ve resmi bildirim olmaksızın alanda sahne kurulumunu engelledi. Daha sonra İstanbul Valiliği ile görüşen Grup Yorum üyeleri, konserin valilikçe yasaklandığını öğrendi.

Grup Yorum'un bu yıl 12 Nisan'da beşincisini düzenleyeceği Bağımsız Türkiye Konseri, polis engeliyle karşılaştı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacağı duyurulan, Pazar günü gerçekleşecek konserin sahne kurulumu ve ses ekipmanlarını düzenlemek için alana giden Grup Yorum'u polis engelledi.

Gerekli yasal başvuruları yapılan ve belediyeden alan tahsisi yapılan konserle ilgili hiçbir resmi bildirim ve konsere ilişkin yasaklama ilan edilmemişken alanda konuşlanan TOMA'lar ve yüzlerce çevik kuvvet polisi, Grup Yorum'un konser hazırlıklarını engelledi.

Haberin Devamı



Daha sonra İstanbul Valiliği ile görüşen Grup Yorum üyelerine konserin yasaklandığı belirtildi. İstanbul Valiliği konserin neden yasaklandığına dair bir açıklama yapmazken “böyle uygun görüldüğünü” belirtti. Grup Yorum, Valilik'ten yazılı karar talep etti. Ancak bu yasağı bildiren bir yazılı belge vermedi.

Grup Yorum'dan yapılan açıklamada, “Grup Yorum'un bu yıl 12 Nisan'da beşincisini düzenleyeceği Bağımsız Türkiye Konseri, polis engeliyle karşılaştı. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacağı duyurulan, Pazar günü gerçekleşecek konserin sahne kurulumu ve ses ekipmanlarını düzenlemek için alana giden Grup Yorum'u polis engelledi.Gerekli yasal başvuruları yapılan ve belediyeden alan tahsisi yapılan konserle ilgili hiçbir resmi bildirim ve konsere ilişkin yasaklama ilan edilmemişken alanda konuşlanan TOMA'lar ve yüzlerce çevik kuvvet polisi, Grup Yorum'un konser hazırlıklarını engelledi” denildi.

Haberin Devamı