Bilim - Teknoloji GTA 5’in kazancını kimse geçemiyor
Paylaş
GTA 5’in kazancını kimse geçemiyor

Analist Doug Creutz’un belirttiğine göre de ne oyun sektöründe ne sinema sektöründe bir rakibi bulunuyor. GTA5’in bulunduğu nokta oldukça yükseklerde…

Analist Doug Creutz’un belirttiklerine göre GTA 5, şimdiye kadar 90 milyon kopyanın üzerinde satıldı ve bunun sonucunda elden edile gelir ise tam 6 milyar dolar! Geçtiğimiz yılın sonuna doğru NPD şirketinden gelen açıklamada ise, GTA 5’in toplamda 85 milyon kopya satıldığı ve hala hem Amerika hem de İngiltere listelerinde üst sıralarda yer aldığı belirtilmişti.

Peki GTA 5’in bu kadar çok satılmasının ve güncel kalmasının sebebi ne?

Tabii birçok sebep sıralanabilir, ama birkaç başlıkla özetlemek gerekirse…

– GTA5 ilk olarak 2013 yılında PS3 ve X360 platformları için çıktı. Bu konsolların toplamda 100 milyon üzerinde kullanıcısı vardı ve bu kullanıcıların büyük kısmı tabii ki GTA 5 gibi bir oyunu oynamak isterdi. Çünkü GTA 5’in bir benzerinin olduğunu dahi söylemek güç. Devasa haritasından senaryo moduna, çoklu oyuncu modlarına kadar aylar, hatta yıllar geçirmeniz gereken bir oyun.
– 2014 yılına geldiğimizde GTA 5’in PS4 ve XONE, yani yeni nesil konsollar için çıkış yaptığına şahit olduk. Yeni nesil konsollar, dolayısıyla daha iyi görsellikte bir GTA deneyimi ve bu da kaçırılmayacak bir fırsattı. Hele de GTA 6’nın gelmesine daha yıllar olduğunu göz önüne alırsak GTA5’ten başka seçenek yoktu oyuncular için.

– 2015’e geldiğimizde de oyunu bu kez PC’de gördük. Oyuna eklenen FPS güncellemesi (Diğer platformlara da tabii), 4K çözünürlük seçeneği, geliştirilmiş grafikler, geliştirilmiş online oyun modları ve bir de video hazırlama editörüyle GTA5 adeta yepyeni bir oyun olarak boy gösterdi. Siz şimdi böyle bir oyunu almaz mısınız?

Sonraki dönemlerde online tarafta yapılan güncellemeler, özel turnuvalar ve dahasıyla GTA5’in popülaritesi hala yüksek diyebiliriz.

Ve bir de… Çıkalı yıllar olmasına rağmen GTA 5’i yüksek sistem gereksinimleri sebebiyle PC’lerinde çalıştıramayan ciddi bir kesim vardı. Haliyle yeni PC sistemine geçiş yapanların da ilk olarak alıp oynadığı oyunlardan bir tanesi GTA 5.

Eh, daha ne diyelim!

GTA 5’in en yakın rakibi Avatar filmi gibi görünüyor, ama o da yarı kazancına bile sahip değil

GTA5’in şimdiye kadar elde ettiği toplam gelir olarak 6 milyar dolar rakamından bahsediliyor. Bir seriden değil, sadece 1 oyundan, GTA5’ten söz ediyoruz. Dolayısıyla tek yapım olarak 6 milyar dolar rakamını gören başka bir eğlence ürünü yok. En azından analistlere göre bu böyle. GTA5’in “kazanç” olarak en yakın rakibi ise, James Cameron’ın Avatar isimli filmi. 2009’da vizyona giren yapım, gişede 2.8 milyar dolar hasılat elde ederek “Tüm zamanların en çok kazanan filmi” unvanına sahip olmuştu

SEKS ROBOTU SAMANTHA'NIN HAKLARI VAR MI?

Haberin Devamı