Bilim - Teknoloji GTA V’den müthiş başarı
Paylaş
GTA V’den müthiş başarı

Oyun severlerin en sevdiği seriler arasında yer alan GTA, oldukça uzun bir süredir oyun piyasasında yer alıyor. Açık dünya konseptiyle oyunculara zengin bir oynanış sunan yapımın son halkası GTA V de serinin başarısını sürdürmüştü. Son açıklanan rakamlar da bu başarıyı kanıtlar nitelikte. Grant Thef Auto tüm V zamanların en çok satan oyunu oldu

Bu rakamlar GTA serisinin geliştiricisi Rockstar’ın bağlı olduğu Take-Two Interactive tarafından açıklandı. GTA V, çıkışından bu yana dünya çapında 85 milyon kopya satarak, ABD’de en çok satan oyun oldu. Bundan önce liderliği çok da tahmin edemeyeceğiniz bir oyun tutuyordu.

En çok satan oyun ünvanı 82,83 milyon kopya ile Wii Sports‘a aitti. GTA V, devam eden satışlarıyla tacı Wii Sports’dan devralmış görünüyor.


3 GÜNDE 1 MİLYAR DOLAR HASILAT ELDE ETMİŞTİ


GTA V’nin başarısı aslına bakıldığında çok da şaşırtıcı değil. Zira oyun, çıkışının ilk üç gününde geliştirici ve dağıtımcısına tam 1 milyar dolar kazandırmıştı. Geliştirici Rockstar, özellikle oyunun çevrimiçi modunda yaptığı güncellemeler ile oyunu güncel tutarak oyuncuların GTA V’de kalmasını sağladı.
GTA V ve çevrimiçi modu GTA Online’ın başarısı göz önüne alındığında Rockstar’ın yeni bir oyun ile başarısını arttırmak isteyebileceği

düşünülüyor. Bu konuda söylentiler olsa da henüz GTA VI ile ilgili resmi bir gelişme yok.

OnePlus 5T için kablosuz şarj açıklaması

Haberin Devamı