Bilim - Teknoloji GTA V için yine aynı senaryo!
Paylaş
GTA V için yine aynı senaryo!

GTA V de, diğer GTA oyunları gibi, şiddet olaylarının baş sorumlusu ilan edilmekte gecikmedi!

GTA V piyasaya çıkıncaya kadar onun hakkında yüzlerce haber okuduk. Pek tabi oyunun piyasaya çıkmış olması, bu haberlerin duracağı değil, daha da artacağı anlamına geliyordu ki beklenen gerçekleşti...

Haberin Devamı

Bu seferki GTA V haberi, doğrudan bir insan saldırısı ile alakalı. Londra'da geçtiğimiz akşam satışa çıkan GTA V'i almak için tüm gece ayakta bekleyen bir şahıs, oyununu aldıktan bir saat sonra bıçaklı saldırıya uğradı. Sadece oyunu almak için gece geç saatte dışarıda olduğu bildirilen kurban, BBC'ye göre aynı zamanda kafasına tuğla ile vurularak etkisiz hale getirilmiş. Metropolitan Polis sözcüsünün BBCs'e yaptığı açıklamaysa şu şekilde yankı buldu; "Kurban, eve dönüş yolunda uğradığı bir markette, kafasına tuğla ile vurularak etkisiz hale getirilmiş, akabinde bıçak ile yaralanmış ve soyulmuştur."

BBC bilgilerine göre, kurban an itibari ile hastanede ve durumu iyi. Şimdilik hiçbir tutuklama yapmayan polis, çevre sakinleri üzerinden soruşturma başlatmış durumda. Saldırgansa, kurbanın yeni satın aldığı GTA V'in yanında, cep telefonu ve saati de çalmış.

Haberin Devamı

CHIP Online yorumu:
Her yeni GTA oyununu gibi, GTA V de aynı haberlere konu olmaya erken başladı. Bir soygun olayını ya da başka birşiddet olayını hemen GTA'ya bağlamak, özellikle dış basında iyice önü alınmaz bir hale geldi. Son olayda hırsızın, asıl çalmak istediklerinin yanında GTA V'i de görünce aldığını tahmin etmek zor değil. Ama konu GTA olunca mantık hep aynı: "Vurun oyuna!"

Resimlerle: GTA V'ten 20 yeni ekran görüntüsü yayında!

Kaynak: CHIP Online