Spor Guardiola'dan Messi açıklaması

Guardiola'dan Messi açıklaması

Paylaş
Guardiola'dan Messi açıklaması

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin adının İngiliz ekibiyle anılmasıyla ilgili, "Üzgünüm ama Messi kariyerinin sonuna kadar Barcelona’da kalmak zorunda." dedi.

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin adının İngiliz ekibiyle anılmasıyla ilgili, "Üzgünüm ama Messi kariyerinin sonuna kadar Barcelona’da kalmak zorunda." dedi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City’nin yeni sezon formaları, kulübün tesislerinde düzenlenen törenle taraftarlara ve basına tanıtıldı. Görevine 1 Temmuz’dan itibaren resmen başlayan Pep Guardiola, yaklaşık 6 bin taraftarın katıldığı organizasyonda soruları yanıtladı.

Kendisini önce Barcelona’da ardından da Bayern Münih’te geliştirdiğini belirten 45 yaşındaki teknik adam, yeni sezon öncesinde futbolcuları da uyararak, gerek görülürse takımdan gönderilebileceklerini ifade etti. Guardiola, Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin adının Manchester City ile anılmasıyla ilgili, "Üzgünüm ama Messi kariyerinin sonuna kadar Barcelona’da kalmak zorunda." şeklinde görüş bildirdi.

Taraftarların ortaya konan futboldan memnun kalmalarını hedeflediğini kaydeden Guardiola, "Öncelikle iyi futbolla taraftarları mutlu etmek istiyoruz. Belki sonra kupaları kazanabiliriz. Bunu yalnız yapamam. Futbolculara, teknik heyete ve taraftarlara ihtiyacım var." ifadelerini kullandı.

Futbolcuları tanımak için zamana ihtiyaç duyduğunu dile getiren Guardiola, "Son 2-3 sezonda Manchester City’ye karşı birçok kez mücadele ettim. Sportif direktör Txiki Begiristain ile birçok kez görüştüm. Futbolcuların kalitelerini biliyorum ama bunu bana ve taraftarlara göstermek zorundalar. Hayallerimden biri İngiltere’de oynamaktı, o dönemde olmadı ama şimdi bunu gerçekleştiriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Basının sorularını yanıtlayan Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan da Manchester City’de forma giyecek olmaktan büyük heyecan duyduğunu ve yeni sezonu sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Kariyerinde ilk kez Almanya dışında forma giyeceğini hatırlatan 25 yaşındaki futbolcu, "Büyük bir kulüpteyim. Guardiola’yı Almanya’dan tanıyorum. Ona karşı mücadele ettiğim için şanslıydım. Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri. Ben ve takım arkadaşlarım onunla çalışacağımız için şanslıyız." diye konuştu.

İlkay Gündoğan, Alman ekibi Borussia Dortmund’dan 21 milyon sterlin bonservis bedeliyle geçen ay Manchester City’ye transfer olmuştu.

Haberin Devamı