Futbol Guardiola’nın yardımcısı Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'la anılan Torrent hangi takımlarda çalıştı?
Paylaş
Guardiola’nın yardımcısı Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'la anılan Torrent hangi takımlarda çalıştı?

Fatih Terim’in Galatasaray’dan beklenmedik ayrılışının ardından sarı kırmızılı kulüpte, Guardiola’nın yardımcısı Domenec Torrent’in adı anılmaya başlandı. 2008-2012 yılları arasında Guardiola’nın yardımcılığını yapan İspanyol Teknik adam Bayern Münih ve Manchester City zamanlarında da teknik kadronun ayrılmaz parçalarından biri olmuştu. İşte, Domenec Torrent’in çalıştırdığı takımlar ve kariyerine ilişkin detaylar…

Guardiola’nın yardımcısı Domenec Torrent’in ismi, önceki dönemlerde Terim’in ekibine katılması için anılmıştı. Şimdi ise Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasının ardından yeniden konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Pep Guardiola’yı telefonla arayarak Domenec Torrent hakkında bilgi aldı…

Haberin Devamı

DOMENEC TORRENT KİMDİR?

Domenec Torrent 1962 yılında dünyaya geldi. Katalan kulüpleri Unio Esportiva Olot ve Guixols'ta futbol oynadıktan sonra 27 yaşında kramponlarını çıkarıp antrenörlüğe başladı.

GALATASARAY'LA ANILAN TORRENT HANGİ TAKIMLARDA ÇALIŞTI?

CF Palafrugell, Palamos CF ve Girona FC kulüplerinde teknik direktörlük yapan Domenec Torrent, 2007 yılında Barcelona B takımında Pep Guardiola'nın yardımcısı oldu. Barcelona'nın 2008-2012 yılları arasındaki 13 kupalı o muhteşem döneminde de Guardiola'nın yardımcılığını yapan Torrent, Bayern Münih ve Manchester City zamanlarında da teknik kadronun ayrılmaz parçalarından biri oldu.

2018 yılında Guardiola'nın ekibinden ayrılan Torrent, Manchester City'nin sahibi City Group'un bünyesinde yer alan ABD takımı New York City'nin başına geçti. Sezonu burada tamamladıktan sonra bir yıl takım çalıştırmayan İspanyol teknik adam 2020 yılı Temmuz ayında bu defa şansını Brezilya ekibi Flamengo'da denedi. Burada da istediği performansı yakalayamayan Torrent 4 ayında ardından görevinden ayrıldı. 59 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı, 2020 yılı Kasım ayındanbu yana herhangi bir takımı çalıştırmıyor.

Haberin Devamı

Guardiola ile 521 maça çıktı

Kariyerinin büyük bölümünde Pep Guardiola'nın yakın takibinde olan Domenec Torrent, Guardiola birlikte 521 maça çıktı. 2007 yılında Guardiola'nın ekibine katılmadan önce ve 2018 yılında ayrıldıktan sonra teknik direktörlük yapan Torrent, toplam 86 maçta takım yönetti. Bu karşılaşmalarda 44 galibiyet alan teknik adam 29 defa da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

1,76 puan ortalamasına sahip

Domenec Torrent, teknik direktör olarak çıktığı maçlarda 1,76 puan ortalaması yakaladı. UEFA Pro Lisans sahibi olan Torrent'in tercih ettiği oyun sistemi 4-2-3-1.