Siyaset Gül'den Guardian haberine açıklama
Paylaş
Gül'den Guardian haberine açıklama

İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan röportajda, 'Cumhurbaşkanı Gül'ün cumhurbaşkanlığına ikinci kez aday olabileceğine' ilişkin ifadelerin, yazarın kendi yorumu olduğu vurgulandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hafta sonu gerçekleştirdiği İskoçya ziyareti sırasında Guardian gazetesine önemli açıklamalarda bulunmuştu. Gazete Gül'ün 2014'teki başkanlık seçimlerinde aday olabileceğini öne sürmüştü. Simon Tisdall imzalı röportajda, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kez daha önümüzdeki yaz yapılacak başkanlık seçimlerinde ülkenin otoriter başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okumaya hazır olduğunun işaretini verdi" iddiasında bulunulmuştu.

Yazının başlığı 'Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı için savaşacağının sinyalini verdi' şeklindeydi.

BASIN DANIŞMANI AÇIKLADI


Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever ise, Gül''ün Guardian gazetesine verdiği röportajda, cumhurbaşkanlığı için ikinci kez aday olup olmama konusunda bugüne kadar söylediklerini tekrarladığını, ilave bir ifadesi olmadığını belirterek, haberin başlık ve giriş bölümünün tamamıyla yazarın kendi yorumu olduğunu vurguladı.

Sever, röportajda yer alan "Cumhurbaşkanı Gül'ün cumhurbaşkanlığına ikinci kez aday olabileceğine" ilişkin ifadeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, cumhurbaşkanlığına ikinci kez adaylıkla ilgili bugüne kadar ne söylemişse Guardian'a verdiği demeçte de aynısını tekrarladığına işaret eden Sever, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ilave bir ifadesi olmamıştır. Söyleşide tırnak içinde söyledikleri bunu açıkça ortaya koymaktadır. Haberin başlık ve giriş bölümü tamamıyla yazarın kendi yorumudur" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı