Siyaset Gül'den 'Jaguarlı öğrenci' açıklaması
Paylaş
Gül'den 'Jaguarlı öğrenci' açıklaması

'Öğrenci sorunlarını dinlemek bizim amacımız... Seçilen öğrencinin Jaguar'ı olur, burslu olur biz karışmayız'

Gül, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh’in davetlisi olarak Yemen’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Gül'ün, tepki çeken tahliyeler ve Köşk'teki toplantıya Jaguar'la gelen öğrenci ile ilgili cevapları

Haberin Devamı

"JAGUAR'I OLUR, BURSLU OLUR BİZ KARIŞMAYIZ"

Ankara'daki üniversitelerin Öğrenci Konseyleri Başkanları'nı çağırdık. Onların nasıl seçildiği de bellidir. Öğrenci sorunlarını dinlemek bizim amacımız. Seçilen öğrencinin Jaguar'ı olur, burslu olur biz karışmayız."

TUTUKLULUK SÜRESİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de tutukluların sayısının hükümlülerden çok olduğunu, bunun Türkiye’ye yakışmadığını belirterek, "Ayrıca tutukluluk sürelerinin uzaması, bunlar çok büyük haksızlıklara sebep olabiliyor. Bütün bunların giderilebilmesi için köklü bir şekilde ve sürekli bir şekilde, herkesin el birliğiyle yargı reformuna katkı vermesi gerekiyor" dedi.

Bir gazetecinin, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun tutukluluk süresiyle ilgili 102. maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından yaşanan tartışmaların hatırlatması ve "Tutukluluk sürelerini ve yargı ile hükümet arasındaki bu tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Gül, "Türkiye’de yargı reformu köklü bir ihtiyaçtır ve bunu başından beri söylüyorum, buna herkes de katılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Yargı reformunun, "yargı sürecinin hızlandırılması, yargının, hakimlerin, savcıların ihtiyaçlarının karşılanması, kanunların daha modernleştirilmesi olduğunu" kaydeden Gül, şöyle devam etti: "Bütün bunlar, yargı reformunun içerisine giriyor. Daha önce TBMM’de yaptığım konuşmamda da söyledim, yargı reformunun gecikmesinden dolayı -ki adım adım görüyorsunuz bunlar da gerçekleşiyor- birçok haksızlıklar, yanlışlıklar, üzüntüler de ortaya çıkıyor. Bunların giderilmesi için, bunların süratle el birliği içerisinde yapılması gerekir. Türkiye’de tutukluların sayısının hükümlülerden çok olduğunu biz konuşmalarımızda da söylüyoruz. Böyle bir şey Türkiye’ye yakışmayan bir şey. Ayrıca tutukluluk sürelerinin uzaması, bunlar çok büyük haksızlıklara sebep olabiliyor. Bütün bunların giderilebilmesi için köklü bir şekilde ve sürekli bir şekilde, herkesin el birliğiyle yargı reformuna katkı vermesi gerekiyor."