Gündem Güle güle Erol Bey...

Güle güle Erol Bey...

Paylaş
Güle güle Erol Bey...

Hürriyet Gazetesi'nin eski sahibi Erol Simavi, İskender Paşa Camii'nde kılınan namazdan sonra Kanlıca'daki Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi

Tedavi gördüğü Monaco'da 85 yaşında hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi'nin eski sahibi Erol Simavi, bugün son yolcuğuna uğurlandı. Simavi için ikindi vakti Kanlıca Gazi İskender Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

İMAM'I ŞAŞIRTAN İSTEK
Cenaze namazını kıldıran imam Ali Aksu, "Namazdan önce, yanında çalıştırdığı kardeşlerimiz geldi. 'Hocam' dediler, 'Çok ekmeğini yedik. Bir sor bakalım o bize hakkını helal etti mi?' İlk defa görevim başında böyle bir şeye şahit oluyorum. Ve tebrik ediyorum. Bütün burada çalışanları, dostları. Rabbim cennetine layık eylesin. Günahlarını affeylesin" dedi.

ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM KATILDI

Basına getirdiği yenilikler ve renkli kişiliği ile bir dönem adından çok söz ettirmiş olan Erol Simavi'nin cenaze töreninde, taziyeleri eşi Belma ve oğlu Sedat ile kardeşi Haldun Simavi kabul etti.
Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök, Mehmet Y. Yılmaz, Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi'nin eski Başyazarı Oktay Ekşi, işadamları Mustafa Koç, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Erol Aksoy, Cem Hakkı, Faruk Süren, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve sanatçı Erol Evgin'in de aralarında bulunduğu iş, siyaset, sanat ve basın camiasından çok sayıda isim katıldı.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: ÇOK İYİ BİLİRDİK
Erol Simavi'nin kendisinden sonrasına iyi bir gazete bıraktığını söyleyen Hürriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, "Çok önemli bir özelliği vardı. Erol Bey konuşmayan bir insandı. Hayatı boyunca gazeteleriyle konuşmayı tercih etti. Çalıştığı insanları serbest bıraktı. Özgür bıraktı. Biz gazetecilere sorarsanız, iyi bilirdik, çok iyi bilirdik" diye konuştu.

CEBECİ: ZORLUKLARDA O'NUN GÜCÜNÜ HİSSETTİK

Uzun yıllar Erol Simavi ile birlikte çalışan DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci de, Simavi'nin yarattığı Hürriyet Gazetesi'nin bir okul olduğunu vurgulayarak, "Biz bu okulun öğrencileriydik. Bize öğrettikleriyle, zorlu koşullarda, terörün içinde çok da başarılı bir gazetecilik yaptık. İstihbarat Şefi olarak görev yaptığım yıllar Türkiye'nin en zor yıllarıydı. Ve bunu aşarken de arkamızda Erol Simavi gibi bir gücü hissederek gazetecilik yapmak, çok hoş bir şeydi" dedi.

"SON TEMSİLCİLERDEN BİRİYDİ"
Gazeteci-yazar Hasan Cemal de, Erol Simavi'nin çekirdekten, gazetecilikten gelen son patronlardan biri olduğunu belirterek, "Yani belli bir gazetecilik geleneğinin son temsilcilerinden biri. Bende bıraktığı izlenim, gazetecilik mesleğine verdiği destek, hep sıcaktı" dedi.
Tarihçi İlber Ortaylı da Simavi'yi, benzer bir şekilde, "artık yok olmak üzere olan bir eski patron neslinin son temsilcilerinden biri" olarak niteledi.

AĞAR: ÇOK İYİ BİR İNSANDI

Erol Simavi'nin çok iyi bir insan olduğunu söyleyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da, "Herkesle arkadaşlık yapan, resmi bütün makam ve kurumların dışında kalmaya gayret eden, kendi dünyası içinde gazetesine olan bağlılığıyla, dostlarıyla hep yaşadı" değerlendirmesinde bulundu.

KANLICA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Erol Simavi için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Ardından helallik alındı. Simavi'nin cenazesi, Kanlıca'daki Aile Kabristanı'nda toprağa verildi.

EROL SİMAVİ KİMDİR?
Erol Simavi, Hürriyet Gazetesi'nin kurucusu Sedat Simavi'nin oğluydu. 1949'da Işık Lisesi'ni bitirdi. Babasının ölümünden (1953) sonra ağabeyi Haldun Simavi ile birlikte Hürriyet Gazetesi'nin yönetimini üstlendi. 1971'de Haldun Simavi'nin Web Ofset grubunu oluşturarak ayrılmasından sonra, gazete tümüyle onun yönetimine geçti. Hürriyet'in yanında, Kelebek, Hafta Sonu, TV'de 7 Gün, Çarşaf, Gong, Gösteri gibi kendi alanında başarılı birçok yayını da gerçekleştirdi. Önce 1993 yılında Hürriyet'in yüzde 25'lik hissesini Erol Aksoy'a satan Erol Simavi, geri kalan hisseleri de 1994 yılında Aydın Doğan'a satarak medya sektöründen çekildi.


Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN-TANER YENER / İstanbul DHA

Haberin Devamı