Gündem Güler: Bombacı sol örgüt üyesi

Güler: Bombacı sol örgüt üyesi

Paylaş
Güler: Bombacı sol örgüt üyesi

Göreve yeni gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın yasadışı sol bir örgütün militanı olduğuna dair ön bilgileri olduğunu söyledi

ABD Büyükelçiliği'ne yönelik canlı bomba saldırısının ardından bir açıklama yapan yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler, bombacının bir Türk ve cinsiyetinin de erkek olduğunu söyledi.

GAZETECİLER 'ECEVİT ŞANLI MI?' DİYE SORDU

İçişleri Bakanı, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise, patlamaya neden olan canlı bombanın yasadışı sol bir örgütün militanı olduğuna dair ön bilgileri olduğunu ve parmak izinin incelendiğini belirtti. Gazetecilerin, "Saldırganın isminini Ecevit Şanlı olduğu gibi bilgiler var" sorusuna karşılık Güler, "Kesin birşey diyemiyoruz, netleşsin gerekli açıklamayı yapacağız" ifadesini kullandı.

PATLAMA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİM

Güler, "ABD Büyükelçiliği'nin son derece yüksek bir güvenlik duvarı var. Bir şahsın içeriye girmesi mümkün değil. Tam kapının ağzında güvenlik görevlisi onu karşılamak istediği an canlı bomba kendini patlatıyor Daha sonra görüntü kesiliyor" dedi.