Kabadüz Güler: Ordu’nun marka şehir olması yolunda çok iddialıyız

Güler: Ordu’nun marka şehir olması yolunda çok iddialıyız

Paylaş
Güler: Ordu’nun marka şehir olması yolunda çok iddialıyız

Güler: Ordu’nun marka şehir olması yolunda çok iddialıyız

Mustafa KIRLAK/ORDU,(DHA)-ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çambaşı Yaylası'nda yapımı planlanan 5 yıldızlı otel inşaatının temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Güler, marka şehir olma yolunda iddialı adımlarla ilerlediklerini belirterek "Her ilçemiz birer çekim noktası olacak. Ordu’nun marka şehir olması yolunda çok iddialıyız" dedi.

Ordu’nun en büyük turistik merkezi 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş ile Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSIAD) öncülüğünde Ordulu iş adamlarının ortak olduğu Çambaşı Yatırım A.Ş tarafından inşa edilecek 5 yıldızlı otelin temeli atıldı. 40 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan otelin maliyetinin yüzde 30’u Ordu Büyükşehir Belediyesi, yüzde 70’i Ordulu iş adamlarının ortak olduğu Çambaşı Yatırım A.Ş. tarafından karşılanacak. 80 oda ve 110 yatak kapasiteli otel, 120 günde içerisinde bitirilecek.

Otelin temel atma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun turizmde çıtayı daha da yukarıya çıkardığını söyledi. Güler, “İş adamlarımız Cumhurbaşkanımızın yerli otomobiller için bahsettiği babayiğitler gibi bugün Ordu’da ortaya çıkarak, turizm meşalesini yaktılar” dedi.

Marka şehir olma yolunda Ordu’nun hızla ilerleme kaydettiğini belirten Güler, “Bugün gerçekten mutlu bir gün yaşıyoruz. İş adamlarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobiller için bahsettiği babayiğitler gibi bugün Ordu’da turizm meşalesini yaktılar. Ordu’da turizminin gelişimi adına bugün güzel bir örneğe imza atıyoruz. Açıkça şunu söylemek istiyorum. Ordulu iş adamlarımız çok güzel işlere imza atıyorlar. Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Bu yaylalar çocukluğumuzun geçtiği yerler, bu yaylalarda hatıralarımız var. Marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen Ordu’muz da turizmin meşalesini yakıyoruz” diye konuştu.

'HER İLÇEMİZ BİRER ÇEKİM MERKEZİ OLACAK'

Güler, her ilçenin birer çekim noktası haline geleceğini de ifade ederek, şunları söyledi:

“19 ilçemizin her birine has güzellikleri var. Bu güzellikleri sadece Türkiye’nin değil, dünyanın görmesi için çalışıyoruz. Bugün burada iş adamlarımızın yaptığı çalışma diğer ilçelerimizde de aynı şekilde devam edecek. Her ilçemiz birer çekim noktası olacak. Ordu’nun marka şehir olması yolunda çok iddialıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Ben böyle harikulade iş adamı grubuyla her yola çıkarım. Türkiye’ye de örnek olacak bir çalışma. Dünya’nın bütün güzelliklerini taşıyan Ordu’muzun örnek bir şehir olması içinde çok önemli bir adım. Böyle nitelikli ve özgür ağırlığı yüksek toplulukla çalışmamızı başlatıyoruz. Bundan sonraki kısımda da sermayelerin yatırıma dönüşmesini arzu ediyorum. Güçlü bir iş adamı grubumuz var, çok güzel bir sanayimiz var. Bunlar Ordu’da önemli atılan adımlardı. Turizmde, tarımda ve diğer sahalarda bu tür çalışmaları teker teker gerçekleştireceğiz”

Haberin Devamı