Ekonomi Güler Sabancı'dan Berkin mesajı

Güler Sabancı'dan Berkin mesajı

Paylaş
Güler Sabancı'dan Berkin mesajı

Sabancı Vakfı'nın kuruluşunun 40'ıncı yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesi ile ilgili, "Öncelikle Berkin Elvan için Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Hepimiz üzüntümüze rağmen sağduyulu davranmalı ve başka Berkin'ler olmamasına çaba göstermeliyiz" dedi

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Center Sıdıka Ana Salon 1’de Sabancı Vakfı’nın kuruluşunun 40’ıncı yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuştu. Sabancı konuşmasına, Gezi Parkı eylemleri sürerken ekmek almak için çıktığı sokakta başına isabet biber kapsülü nedeniyle ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede dün yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ailesine başsağlığı dilekleriyle başladı. Sabancı, "Öncelikle Berkin Elvan için Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Hepimiz üzüntümüze rağmen sağduyulu davranmalı ve başka Berkin’ler olmamasına çaba göstermeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

'BU ÜLKENİN HEPİMİZİN OLDUĞU GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ'

30 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerden bahseden Sabancı, şöyle konuştu:

"Malum yoğun bir seçim sürecinde ülkemiz. Önümüzdeki günlerde demokrasinin en önemli görevlerinden birisini yerine getireceğiz. Yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Biz, biz duygusunu unutmadan bu seçim dönemini aşmalıyız. Birlikte yaşadığımızı, birbirimize ihtiyacımız olduğunu, bu ülkenin hepimizin olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Seçimlerin demokratik niteliğine gölge düşmeden yapılmasını, siyasi hayatımız kadar ekonomik ve toplumsal hayatımız içinde önemsemeliyiz. Genç nüfusumuz ve bunun gerektirdiği sosyal ihtiyaçlarımız, istihdam ihtiyaçlarımız Türkiye’nin hızla büyümesini zorunlu kılıyor. Geleceğe güven olmadan olağanüstü potansiyelimize rağmen bu büyümeyi gerçekleştiremeyiz. Ülkemizin geleceğine olan güvenimizi yitirmemeliyiz. Bunu başarmak için el ele vermeliyiz. Biz, duygusuna sahip çıkmalıyız."

Haberin Devamı

'SEN GİDERSİN MAL KALIR. VARLIĞIN KALIR'

Sabancı topluluğu olarak Türkiye’nin potansiyeline güvendiklerini ifade eden Güler Sabancı şöyle devam etti:

"Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında, hepimizin sorumluluğu olduğuna inanarak, her şeyi devletten beklemeden özel sektöre de çok önemli roller düştüğüne her zaman inanarak çalışıyoruz. İşte bu inançla gerek geçmişimizde, gerekse bugün bir elimizde Sabancı Holding ve şirketlerinin hissedarlarına en yüksek değeri sağlarken, diğer elimizde daima vakıf çalışmalarımızla toplumsal gelişmede ciddi ve ölçülebilir farklar yaratmaya çalışıyoruz. Babaannemin (Sadıka Sabancı) kendine göre söylemleri vardı. Onlardan bir tanesi de ‘Sen gidersin mal kalır. Varlığın kalır. Marifet onu dünyada işe yaratmaktır’ Evet okullar yaptırmak, gençlere burslar vermek, ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunmak bir aile geleneğiydi. Aslında Sabancı Ailesi’nin hayırseverlik geleneği vakfımızın kuruluşundan önceye dayanıyor."

Taner YENER/DHA