Spor Gümüşdağ isyan etti: Suskunluğumuzu koruyamayız!

Gümüşdağ isyan etti: Suskunluğumuzu koruyamayız!

Paylaş
Gümüşdağ isyan etti: Suskunluğumuzu koruyamayız!

Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçın hakemi Özgür Yankaya'yı sert bir şekilde eleştirdi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçın hakemi Özgür Yankaya’yı sert bir şekilde eleştirdi.Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Gümüşdağ, futbolun içinde hakem hataları olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ancak bunun kabul edilebilir bir seviyesi var. Sezonun ilk yarısındaki maçta Podolski’nin elle aldığı topu 17 bin kişi gördü ama hakem görmedi. Bugün de Galatasaraylıların bile ’böyle penaltı olur mu?’ dediği bir pozisyon var. Özgür Yankaya penaltıya kadar iyi yönetti. Hatalı penaltı kararı nedeniyle 2 puanı bıraktık. Galatasaray ile yaptığımız iki maçta 5 puan kaybettik. Böyle bir adalet olmaz. Dolayısıyla tepkiliyiz ama diğer yandan da Türk futbolu için sükunetimi korumak istiyoruz."

Hakemlerin kalitesi ve yeteneği konusunda şüphelerinin olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, şunları kaydetti:

"Bu hata kabul edilebilir düzeyde değil. Çok endişeliyiz. 10 hafta kaldı, bu iş farklı yere gidiyor. Mesele Medipol Başakşehir değil, diğer kulüplere de benzer kararlar oluyor. Tepkimiz ondan. Bugün yönetilemeyen bir maç vardı. 87. dakikadaki yanlış kararla 2 puanı bıraktık. Bunun karşısında suskunluğumuzu koruyamayız. Hakemlerin iyi niyetiyle ilgili şüphem yok ama kalitesi ve yeteneğiyle ilgili büyük sıkıntı olduğunu düşünüyorum."

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğunu hatırlatan Göksel Gümüşdağ, "Bu kurumsal kimliğim nedeniyle sükunetimi korumam lazım ama bir yandan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanıyım ve kulübümün haklarımı korumak zorundayım. Beş puandan bahsediyorum. İlk yarıdaki 3 puan unutuldu, bu 2 puan da unutulur ama biz bunun peşini bırakmayız. Futbolda bir değişim gerekli" değerlendirmesinde bulundu.Gümüşdağ, hakem performanslarının bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi.

AA

Haberin Devamı