Türkiye (Son Dakika) Gümüşhane'de korkulan oldu: Vaka sayısı 1'den 13'e çıktı

Gümüşhane'de korkulan oldu: Vaka sayısı 1'den 13'e çıktı

Paylaş
Gümüşhane'de korkulan oldu: Vaka sayısı 1'den 13'e çıktı

Gümüşhane'de corona virüs vakalarında artış yaşanmaya başladı. 1 olan vaka sayısının 13'e yükseldiği kentte, valilik, vatandaşları maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyardı.

Corona virüs salgını nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiği Gümüşhane'de uygulanan tedbirlerle vaka sayıları 1'e kadar düştü. Ancak kent dışından gelenlerin karantina süreçleri ile tedbirlere uyulmaması ile vaka sayısı 13'e yükseldi. Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada vakaların artış gösterdiği belirtilerek tedbirlere uyulması çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "İlimizde corona virüs vakaları artmaya başladığından, değerli vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları; temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri hem kendi sağlıkları hem de yakınları, sevdikleri ve halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Lütfen temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet edelim" denildi.

Haberin Devamı

''Maalesef vatandaşlar tedbirlere uymuyor''

Gümüşhane’de yaşaya Ahmet Salih Aras (63), Gümüşhane’de vaka sayısının arttığını belirterek "Bunun nedeni bence bilinçsizliktir. Maalesef insanlar maske takmıyor, sosyal mesafeye dikkat etmiyor. Bu nedenle vaka sayısının artması normal" dedi.

Vahide Taşdelen (53) ise köyünde yaşadığını ve oğlunun telefonla vaka sayasının arttığı için daha dikkatli olması yönünde kendisini uyardığını söyleyerek "Maskemi taktım ve sosyal mesafeme dikkat ederek alışveriş yapmak için şehir merkezine geldim. Vakaların artma sebebinin gurbetçilerden kaynaklandığını düşünüyorum. Bence herkes maskesini takması gerekiyor ve sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Enes Çelik (22) de, “Vaka sayıları azalınca insanlar rehavete kapılmış olabilir. Normalleşme sürecinde gelen gurbetçilerle vakalar artmış olabilir. Vatandaşların karantina sürecine ve alınan tüm tedbirlere uyması gerekiyor. Maalesef vatandaşlar tedbirlere uymuyor'' dedi.

Haberin Devamı

Murat Türde (31) ise, "İnsanlar maskelerini çene altlarına taşımaya başladılar. Bu da büyük bir risk taşıyor. Ayrıca şehir dışından gelenlerin sayısı arttı ve bu gelenlerde sosyal mesafeye dikkat etmeyince vakalar artıyor'' ifadelerini kullandı.

Sinan UÇAR / GÜMÜŞHANE (DHA)