Ekonomi Güncel altın fiyatları... Çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç lira oldu?

Güncel altın fiyatları... Çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç lira oldu?

Paylaş
Güncel altın fiyatları... Çeyrek altın ne kadar? Gram altın kaç lira oldu?

Piyasalar yarın verilecek olan Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken döviz kuru ve altın fiyatları da anlık olarak takip edilen konuların başında geliyor. Gram altın bugün saat 10.00 itibarıyla 247,41'den işlem görürken çeyrek altın ise 404 liradan satılıyor.

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın yarın vereceği faiz kararında... Bu nedenle altın fiyatları anlık olarak takip ediliyor. Bugün altın fiyatlarında ufak bir düşüş söz konusu... Gram altın bugün saat 10.00 itibarıyla 247,41'den işlem görürken çeyrek altın ise 404 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 247,41 lira seviyelerinde dengelendi.

Dün dolar kurundaki gerilemenin etkisiyle negatif bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,31 düşüşle 247,6 liradan tamamladı.

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 406 lira, Cumhuriyet altını da 1.657 liradan satılıyor.

KÜRESEL PİYASALARDA BELİRSİZLİK SÖZ KONUSU

AA Finans Analisti İslam Memiş, ticaret savaşları ve Orta Doğu’da savaş riskinin artması gibi nedenlerin, küresel piyasalarda belirsizliğin devam etmesine yol açtığını söyledi. Piyasa oyuncularının, pozisyon almakta kararsız kaldığını ifade eden Memiş, “Emtia fiyatları kendine yön belirlemekte zorlanıyor. Dolar varlıklarında yaşanan günlük dalgalanmalar piyasalardaki belirsizliğin devam ettiğine işaret ediyor. Teknik olarak ons altında 1.187-1.207 dolar bandının yön belirlemede önemli olduğunu anımsatmak isteriz.” diye konuştu. Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yarın faiz kararını açıklayacağını belirterek, piyasaların TCMB'nin faiz artıracağı yönünde beklentisini koruduğunu dile getirdi. Bu sebeple dolar kurunun yatay bir seyir izlediğini bildiren Memiş, “Dolar kuru ve altının ons fiyatında yaşanan geri çekilmeler, altının gram fiyatının baskı altında kalmasına neden oluyor. Altının gram fiyatının 245-250 lira bant aralığında faiz kararını beklediğini söyleyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı