'MUM IŞIĞINDA PİŞİRİR GİBİ HAŞLAYIN'
“Kemik suyu mümkünse büyük baş hayvanlardan hazırlanmalı. Hayvanın ilikli kemiklerini, bir miktar etle birlikte haşlıyoruz. Su kaynamaya başladığında ocağı mum ışığı modeline getiriyoruz. 6 saat boyunca bu şekilde haşladıktan sonra kemikleri çıkarıp etlerini sıyırıp alıyoruz. Bu aşamadan itibaren kemikleri yeniden aynı suya atıyor ve üzerine 1 bardak sirke döküyor ve 12 saat daha haşlıyoruz.
Pişirme işlemiyle jöle kıvamına gelen kemik suyunu kağıt bardaklara koyarak buzdolabında muhafaza etmek mümkün. Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli. Sağlık ve güzelliğin yegane çaresi ilaçlarda, kimyasal içerikli ürünlerde veya ameliyatlarda değil, mutfağımızda. Yeter ki farkında olalım.”