Günde 2 fincan kahve karaciğer kanserinden koruyor

Kahvenin her geçen gün yeni bir faydası ortaya çıkıyor. Karaciğer sağlığı için önemli bir yeri olan kahve, ayrıca kanserden de koruyor. Avustralyalı bilim insanlarına göre, 2016 yılına dayanan veriler ışığında günde en az iki fincan kahve tüketilseydi, yüz binlerce kişi karaciğer kanserinden kurtulmayı başarabilirdi.

23 Ağustos 2020, Pazar 15:31 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Sputnik'in MedicalXpress’ten aktardığına göre araştırmacılar, günde 2-3 fincan kahve tüketiminin kansere yakalanma riskini yüzde 38, kanserden ölme riskini de yüzde 46 azalttığı ortaya çıktı.

Günde 4 ve daha fazla fincan bu rakamları sırayla yüzde 41 ve 71 seviyesine yükseltiyor.


Günde 2 fincan kahve tüketselerdi...

Günde 2 fincan kahve tüketselerdi...

Avustralya'da 2016’daki karaciğer kanser vakalarını analiz eden bilim insanlarına göre bu dönemde, 1 milyon 240 binden fazla kişi karaciğer kanserinden hayatını kaybetti.

Bu insanların kahve tüketimine ilişkin istatistikler dikkate alındığında ise oluşturulan modele göre, kişi başına günde 2 fincan kahve tüketilmiş olsaydı, 452 bin 861 kişi hayatını kaybetmeyebilirdi.

"Halk kahve tüketimine teşvik edilmeli"

"Halk kahve tüketimine teşvik edilmeli"

Eğer bu hastalar günde 4 fincan kahve içseydi, 723 bin 287 kişi kurtulmuş olacaktı.

Bilim insanları, bu sebeple sağlık kuruluşlarının halkı kahve tüketimine teşvik etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kahve tüketirken dikkat

Kahve tüketirken dikkat

Öte yandan, kahveye katılan süt tozu, krema ve şurup gibi maddeler, karaciğerde yağlanmaya neden olabiliyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor. Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor, gereksiz kalori alımına neden oluyor.

Sağlık içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Oxford Üniversitesi açıkladı: Antibiyotik yerine bal tüketin