Gündem 27 bin liraya aldı, 300 bin lira harcadı! Gören selam vermeden geçmiyor

27 bin liraya aldı, 300 bin lira harcadı! Gören selam vermeden geçmiyor

Paylaş
27 bin liraya aldı, 300 bin lira harcadı! Gören selam vermeden geçmiyor

Ordu’da yaşayan baba-oğul, geçmiş yıllarda dolmuşçulukta kullanılan ve meraklısı oldukları Magirus minibüsü satın alıp, bir yılda yaklaşık 300 bin TL harcayarak restore ettirdi.

Ordu’da oto yıkama işi yapan Mertcan ve Soner Acar, meraklısı oldukları 1996 model Magirus minibüsü geçen yıl Sakarya'dan 27 bin TL’ye satın aldı. İstanbul’da uzun yıllar dolmuş olarak kullanılan minibüs, baba-oğul tarafından zevklerine göre restore edildi. Yaklaşık bir yıl boyunca yapımı süren ve tamamlandığında vip hale dönüşen araç, toplamda ise 300 bin TL’ye mal oldu.

Haberin Devamı
Gören selam vermeden geçmiyor! 27 bin liraya aldı, 300 bin lira harcadı Ordu’da yaşayan baba-oğul, geçmiş yıllarda dolmuşçulukta kullanılan ve meraklısı oldukları Magirus minibüsü satın alıp, bir yılda yaklaşık 300 bin TL harcayarak restore ettirdi.

“BİZ ALDIĞIMIZDA HURDA VE ÇEKME BELGELİYDİ”

Mertcan Acar, araçlarının önceden dolmuş hattında çalıştığını ve hurda belgeli olarak aldıklarını belirterek, “Aracımız 1996 model Magirus. Eskiden İstanbul’da dolmuşlarda kullanılan bir araç. Bu aracı internette babam ile dolaşırken Sakarya’da bulduk ve almaya karar verdik. Yaklaşık iki ay bekleyip aracı Sakarya’da yaptırmaya karar verdik. Biz aracı aldığımızda hurdaydı ve çekme belgeli olarak satın aldık” dedi.

“BİR YILDA YAKLAŞIK 300 BİN TL HARCADIK”

Aracı kendi zevklerine göre komple restore ederek topladıklarını ifade eden Acar, “Aracı yaklaşık 1 yılda topladık. İlk başlarda maliyet için ufak rakamlar çıkıyordu ancak sonradan motorundan başlayıp komple iç döşemesine kadar detaylandırınca maddi anlamda da yormaya başladı ancak ne kadar yorsa da verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Yaklaşık 300 bin TL para harcadık. Şu anda Ordu’da bu araç tek diyebilirim. Bu bizim keyif aracımız ancak insanların özel günleri için ilerleyen günlerde kiralama yapabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“KEYİFLİ OLDU, GÖRENLER HEVES EDİYOR”

“Aracı gören ye korna basıyor ya da el sallayıp selam veriyorlar” diyen Acar, “Bu aracı zaten her zaman kullanmıyoruz, belirli günlerde ve belirli saatlerde şehir turu yapıp, yerine bırakıyoruz. Keyfi olduğundan da aracı satmayı şuan için düşünmüyoruz” ifadelerine yer verdi.