Gündem 4 gün arayla tekrar zehirlenen 'Dayı'dan acı haber

4 gün arayla tekrar zehirlenen 'Dayı'dan acı haber

Paylaş
4 gün arayla tekrar zehirlenen 'Dayı'dan acı haber

Ankara'da otomobilden atılan eti yiyerek zehirlenen ve veteriner kliniğindeki tedaviyle kurtulduktan 4 gün sonra tekrar atılan et ile zehirlenen 'Dayı' isimli köpek öldü.

Çankaya ilçesinde bulunan Yaşamkent'te 49 yaşındaki Arzu Mermerci'nin evinin karşısındaki boş arsada beslediği sokak köpeklerinden 3'ü, 1 ay arayla araçtan atıldığı iddia edilen zehirli etlerden yiyerek öldü.

Haberin Devamı
4 gün arayla ikinci kez zehirlediler Ankara'da otomobilden atılan eti yiyerek zehirlenen ve veteriner kliniğindeki tedaviyle kurtulan Arzu Mermerci'nin (49) beslediği sokak köpeği 'Dayı', 4 gün sonra aynı yerde yine araçtan atılan eti yemesi sonucu zehirlendi. Klinikte tedaviye alınan köpeğin kurtulma şansının az olduğu belirtildi. Hayvanseverler duruma tepki gösterdi.

Geçen hafta 6 Nisan'da 1 köpeğin öldüğü olayda etlerden yiyen köpeklerden 2'si ise zehirlenmelerine rağmen veteriner kliniğinde tedavi edilerek kurtarıldı.

Bu köpeklerden 'Dayı', 10 Nisan'da yine aynı yerde araçtan atılan eti yemesi sonucu zehirlendi. Köpek, sokakta besleyen Arzu Mermerci'nin evinin önüne giderek yola yığıldı.

Mermerci tarafından kliniğe götürülen 'Dayı', tedaviye alındı. Fare zehri ile zehirlendiği belirtilen 'Dayı', iç organlarında oluşan hasar nedeniyle yapılan müdahalelere rağmen öldü.

'Dayı'nın ölüm haberiyle Mermerci ise büyük üzüntü yaşadı. 'Dayı'nın, zehirli et ile öldürülen diğer köpeklerin yanına gömüleceği öğrenildi.