Gündem 4 yıl sonra bir ilk! Genç annenin en mutlu günü

4 yıl sonra bir ilk! Genç annenin en mutlu günü

Paylaş
4 yıl sonra bir ilk! Genç annenin en mutlu günü

İzmir’de doğuştan iki kulağı olmayan Alperen, yıllar sonra ilk kez ‘Anne’ dedi. Alperen’e Amerika’da üç boyutlu yazıcıyla sol kulak yapıldı. Anne Funda Çelik, oğlunun ameliyattan sonra ilk duyduğu an için “Ona adıyla seslendiğimde bana dönüşünü anlatamam” ifadesini kullandı.

İzmir Bornova’da yaşayan Funda (37)-Köksal Çelik (36) çifti, 4 yıl bekledikten sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen oğulları Alperen’in doğuştan iki kulağının olmadığını (Mikrotia hastası) öğrendi. Doğduğundan beri hiçbir sesi duymayan ve konuşamayan Alperen’in iç kulağı sağlamdı ancak dışarıya kapalıydı. Bu tip bir ameliyatın sadece Amerika’da yapıldığını öğrenen anne baba valilik onaylı bir hesap açarak, Alperen için bağış kampanyası başlattı.

Haberin Devamı
Alperen 4 yıl sonra ilk kez 'anne' dedi İzmir'de doğuştan kulak yokluğu olarak bilinen 'mikrotia' hastası olan, şubat ayında ABD'de yapılan operasyonla sol kulak yapılan 4 yaşındaki Alperen, ilk kez 'anne' dedi.

3D YAZICIDA KULAK YAPILDI

ABD’ye giden Alperen’in vücudundan alınan deri dokuları üç boyutlu yazıcıda çoğaltılıp kulak yapıldı. 8 Şubat’ta doğum gününde takıldı. Annesi Funda “Bana koşarak gelip sarıldığı anı değişmem. İlk kez sesimi duydu ve sarılarak öpmeye başladı. Şimdi bol bol dil terapisi yapıyoruz, kitap okuyorum, şarkı söylüyorum” dedi. Çelik Ailesi sağ kulak ameliyatı için 8 Eylül 2022’ye randevu aldıklarını belirterek “O güne kadar 99 bin doları toplamamız gerekiyor” diye konuştu.

Alpereniyle kucaklaşan anne Funda Çelik, Valilik onaylı @alperenesesver sosyal medya hesabından ikinci ameliyat için 51 bin dolar topladı, destek bekliyor.