Gündem 52 kilo patlayıcı ile yakalanan polisin suç dosyası kabarık çıktı

52 kilo patlayıcı ile yakalanan polisin suç dosyası kabarık çıktı

Paylaş
52 kilo patlayıcı ile yakalanan polisin suç dosyası kabarık çıktı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli olan ve Hakkâri Yüksekova’da aracında 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalanan Polis Memuru Abuzer Kartal ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan Kartal'ın suç dosyası kabarık çıktı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli olan polis memuru Abuzer Kartal, Hakkâri Yüksekova'da kendisinin de içerisinde olduğu araçta yapılan aramada 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalandı. Şüphelinin sorgusu devam ederken, olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sabah'ın haberine göre; Kartal'ın uzun yıllar Kocaeli'nde görev yaptığı ve eşinin boşanma davasına bakan Avukat Ahmet Alkan'ı tehdit ederek bürosunun güvenlik kamera kablolarını kestiği ve bu konu ile ilgilide hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

İHRAÇ EDİLİP MAHKEME KARARI İLE DÖNMÜŞ

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis memurunun 2019 yılında ihraç edildiği ve sonrasında mahkeme kararı ile mesleğe geri döndüğünü aktararak, patlayıcıların hedefinde İstanbul olduğunu belirtti. Gözaltına alınan Abuzer Kartal tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EŞE ŞİDDET AVUKATA TEHDİT

Daha önce Şırnak'ta Özel Harekât Polisliği yapan Kartal'ın daha sonra Kocaeli'ne geldiği ve Kocaeli'nde hâkim, savcı lojmanlarında uzun sure koruma görevinde bulunduğu, daha sonra Kocaeli Adliyesi Polis Noktası gibi kritik yerlerde görev yaptığı öğrenildi. Abuzer Kartal'ın eşine şiddet uyguladığı, eşinin boşanma davası açması üzerine 2021 yılında eşinin avukatı olan Ahmet Alkan'ın bürosuna giderek güvenlik kameralarının kablolarını kesip, avukatı tehdit ettiği ortaya çıktı. Bu olayla ilgili hakkında mala zarar verme ve tehdit suçları ile adli işlem yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

KABLO HIRSIZLIĞI İLE SUÇLANMIŞ

Abuzer Kartal'ın Şırnak'ta görev yaptığı esnada meydana gelen bir kablo hırsızlığı ile ilgili açılan soruşturma sonucu ihraç edildiği daha sonra açtığı mahkeme ile göreve geri döndüğü öğrenildi.