Gündem Aile fotoğrafı

Aile fotoğrafı

Paylaş
Aile fotoğrafı

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’lilerin çektirdiği fotoğraflarda Amerikan, İngiliz, Rus askerleri var. Hepsi kollarına YPG arması takmış

YPG'LİDEN ÇOK YABANCI VAR


Şanlıurfa sınırındaki Telabyad’da terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’li teröristlere müttefiğimiz Amerika her türlü desteği vererek zırh olmuştu. Ancak terörün tek ortağının Amerika olmadığı ortaya çıktı. YPG’li teröristlerin kontrolündeki kentte Amerika ve İngiltere’nin 550, Fransa ve Almanya’nın 100’er askeri var. Kenteki YPG’li sayısı ise sadece 300.


15 KİŞİLİK KAR MASKELİ TİM YÜZLERİNİ HİÇ GÖSTERMİYOR


Şanlıurfa Akçakale’nin Suriye tarafındaki Telabyad’da farklı ülkelerden askerler konuşlanmış durumda. Amerika’dan Almanya’ya, Suudi Arabistan’dan Ürdün’e kadar birçok ülkenin askerleri, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile iç içe. Bölgeden Türk karakollarına sürekli taciz ateşi açılıyor. TSK her saldırıya misliyle karşılık verirken, Telabyad’daki her adım izleniyor.



İstihbarat birimlerinin takip ettiği 900 yabancı askerin yanı sıra 300 YPG’li teröristin içindeki 15 kişilik bir grup dikkat çekiyor. YPG’lilere talimat veren grup gece gündüz yüzlerinde kar maskesiyle dolaşıyor. Sıkı korunan ve yüzünü kimseye göstermeyen bu kişilerin, Türkiye’nin ‘aranan teröristler’ listesindeki ve başlarına ödül konan isimler olduğu tahmin ediliyor.

MEVZİLER KAZILIYOR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki operasyonlarının süreceği mesajını vererek “Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti. TSK, Suriye sınırındaki önlemlerini artırırken, teröristler de hendekler kazıyor.



Akçakale / Şanlıurfa sınırında zırhlı araçlar için iş makineleriyle mevzi kazıldı.




Telabyad / Akçakale sınırının Suriye tarafında YPG’li teröristler hendek açtı.

Taciz ateşine sert yanıt


Türk jetleri, 25 Nisan’da Irak Sincar ve Suriye Karaçok’taki terör unsurlarını vurmuştu. 70 terörist etkisiz hale getirilmişti. Hava saldırılarının ardından terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG, sınırdaki Türk karakollarına ardı ardına taciz ateşi açmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de sert karşılık vererek onlarca teröristi öldürmüştü.


Zırhlı araçlar için


Sınır hattında teröristlerden gelecek saldırılara karşı önlemler artırılıyor. Sınırın büyük bölümünü duvar, gözetleme kuleleri ve son teknoloji silahlarla güvene alan TSK, zırhlı araç takviyesi de yapacak. Şanlıurfa Akçakale sınırında birçok noktada iş makineleriyle zırhlı araçlar için mevziler kazıldı. Sınırın diğer tarafındaki Telabyad’da ise YPG’li teröristler hendek açmaya başladı.