Gündem AK Parti programından dönen 3 öğrenci hayatını kaybetmişti! Kazanın nedenini Bakan Soylu anlattı

AK Parti programından dönen 3 öğrenci hayatını kaybetmişti! Kazanın nedenini Bakan Soylu anlattı

Paylaş
AK Parti programından dönen 3 öğrenci hayatını kaybetmişti! Kazanın nedenini Bakan Soylu anlattı

AK Parti'nin programından dönen öğrencileri taşıyan araç Niğde'de kaza yaptı. Araçta bulunan 3 öğrenci hayatını kaybederken, 42 öğrenci de yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında kazanın nedenine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Soylu, aracın şoförünün uyuduğunu ve kazanın bu nedenle gerçekleştiğini ifade etti.

Adana'daki AK Parti programından dönen ve Konya'ya giden sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıyan 41 C 0641 plakalı otobüs, Adana-Niğde Otoyolu Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine, çok sayıda, polis, jandarma, itfaiye, sağlık AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Kaza sonucu 2 kişi olay yerinde, 1 kişi hastanede hayatını kaybetti, 41 kişi ise yaralandı. Yaralılar, bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Feci kazada Selçuk Üniversitesi öğrencileri Sude Akkuş, Ömer Faruk Küçük ve İlayda Karakoca hayata gözlerini yumdu.
Sude Akkuş'un sosyoloji, Ömer Faruk Küçük'ün mekatronik, İlayda Karakoca'nın ise sanat tarihi bölümünde öğrenim gördüğü öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: AİLELERİNE SABIR NİYAZ EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza sonrası, ''Adana’da gerçekleştirdiğimiz gençlik şöleninden Konya’ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden 3 genç kardeşime Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Yaralanan evlatlarımıza acil şifalar diliyorum.'' açıklamasında bulundu.

Niğde'deki kazada acı gerçeği Bakan Soylu açıkladı AK Parti'nin programından dönen öğrencileri taşıyan araç Niğde'de kaza yaptı. Araçta bulunan 3 öğrenci hayatını kaybederken, 42 öğrenci de yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında kazanın nedenine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Soylu, aracın şoförünün uyuduğunu ve kazanın bu nedenle gerçekleştiğini ifade etti.

GENÇLİK PROGRAMI'NDAN DÖNÜYORLARDI

Niğde'de 3 kişinin ölümüne neden olan kazada devrilen otobüsün, Adana'da düzenlenen AK Parti'nin Gençlik Programı'ndan dönen Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerini taşıdığı öğrenildi. AK Parti'li yetkililer ve kabineden bakanlar, kazada yaşamını yitirenler için sosyal medya hesaplarından taziye ve geçmiş olsun mesajları yayımladı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başımız sağ olsun. Konya'dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazaya ilişkin, "Adana'daki Gençlik Programı'na katılan gençleri taşıyan otobüsün, Konya'ya geri dönüş yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybeden 3 genç kardeşimize Allah'tan rahmet; aileleri ve AK Gençlik ailemize başsağlığı diliyorum. Rabbim, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin" açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adana'da düzenlenen AK Parti Gençlik Programı dönüşünde trafik kazasında vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mekanları cennet, makamları ali olsun, inşallah" mesajını paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Twitter'daki hesabından şu mesajı paylaştı:

"Adana Gençlik Programımıza katılan kardeşlerimizin dönüş yolunda trafik kazası geçirdiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kazada yaşamını yitiren kardeşlerime Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Adana'daki Gençlik Şölenimizin dönüşünde gençlerimizi taşıyan otobüsün kaza geçirmesiyle yitirdiğimiz 3 kardeşimize Allah'tan rahmet; aileleri ve AK Gençlik ailemize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanları Cennet olsun" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise şu açıklamayı yaptı:

"Partimizin Adana Gençlik Programı ardından dönüş yolunda kaza geçiren kardeşlerimizden vefat eden 3 kardeşimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allah'tan şifa dilerim." 

BAKAN SOYLU: ŞOFÖR UYUMUŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana-Niğde Otoyolu, Güney köyü yakınlarında saat 04.00 sıralarında şarampole yuvarlanan otobüste yaralandıktan sonra ambulanslarla götürüldükleri Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan öğrencileri ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, "Sabah 04.15’te Adana’dan Konya'ya giderken 44 evladımızı taşıyan otobüs şarampole yuvarlanmak suretiyle takla atmış ve hepimizi hüzne boğan bir trafik kazasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. 44 evladımızın öncelikle hem Niğde Bor hem Niğde Devlet Hastanesi, ardından da bir bölümünün de Konya Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevkleri gerçekleşti. Kaza yerinde 2 kardeşimizi kaybettik. Hastaneye sevkinde de yine bir kardeşimizi sevkinin hemen akabinde haybettik. Şu anda 12’si Konyada'ki Ereğli’den merkez Şehir Hastanesi'ne getirildi ve onlar oradan taburcu edildiler. 5 kardeşimiz yoğun bakımda. Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında. Diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Yoğun bakımda da tüm imkanlarla doktorlarımız takip ediyorlar. Tüm imkanlarını ortaya koymaya çalışıyorlar" dedi.

Kazanın detaylarıyla ilgili bilgi veren Bakan Soylu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Kazanın, şoförün uyumasından kaynaklandığı, kendisinin verdiği beyandan ortaya çıkıyor. Elbette ki acımız büyük. Sabah kaza olur olmaz Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Bu saatten itibaren de birçok kez kendilerine bilgi arz ettik. Cumhurbaşanımızın da bu konudaki üzüntüleri dile getirdi. Bu genç kardeşlerimizin, dava arkadaşlarımızın her birinden gelecek adına, ailelerin, bizlerin büyük ümit beslediği bu arkadaşlarımızın herbirini Allah cennetiyle, cemaliyle buluştursun temennimiz var. Ailelerine, AK Parti ailemize Allah sabır versin ve tekrar baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hem milletimizin başı sağ olsun hem AK Parti Gençlik Kollarımız'ın başı sağ olsun hem de ailelerinin ve yakınlarının başı sağ olsun. Allah böyle bir acıyla kimseyi sınamasın."

KONYA VALİSİ DE YARALI ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Konya Valisi Vahdettin Özkan da devrilen otobüste yaralanan Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerini Ereğli'de tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Vali Özkan öğrencileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştürdü. Öğrencilerin durumları hakkında bilgi alan Bakan Soylu'nun, geçmiş olsun dileklerini ileterek öğrencilere kazanın nasıl olduğunu sorduğu öğrenildi. Vali Özkan, otobüs kazasında yaralanan öğrencilerin bir kısmının Konya’da tedavi altına alındığını söyledi.