Gündem AK Parti seçim beyannamesinde neler var?

AK Parti seçim beyannamesinde neler var?

Paylaş
AK Parti seçim beyannamesinde neler var?

AK Parti bugün Ankara Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde seçim beyannamesi aktarılıyor. Ardından aday tanıtım toplantısı yapılacak. Seçmenler, AK Parti'nin seçim beyannamesini merak ederek "Neler var?" sorusunu sormaya başladı.

24 Haziran seçimlerine gidilirken ilk aday tanıtımı yapan parti AK Parti olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılacak toplantıda AK Parti'nin seçim beyannamesi de açıklandı. Seçmenler, AK Parti'nin seçim beyannamesini merak ederek "Neler var?" sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

"BEYANNAMEMİZİ AÇIKLIYORUZ"

6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıkladık. Bugün, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye başlığıyla hazırladığımız seçim beyannamemizi yaparsa yine AK Parti yapar diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz. Tüm dünyada baş döndürücü bir değişim yaşanıyor. Bir yandan teknolojik bir yandan da sosyal kültürel olarak değişimler yaşanıyor. Biz dünyadaki eğilimleri, fırsatları yeniden şekillenen ilişkileri dikkatle analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz. Dijital Türkiye'nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Ülkemizi 2023'e daha güçlü taşımak için vizyonumuzu daha önce ortaya koymuştuk. 2023'e 5 kala kendimize ufuk çizgisi olarak belirlediğimiz 2053 ve 2071'e de emin adımlarla ilerliyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin üzerinde yüksek bir ekonomi sağlayacağız. Dünya ekonomisinden aldığımız payı yüzde 1.5 düzeyine taşıyacağız.

Haberin Devamı

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILMA ORANINI 2023'TE YÜZDE 40'IN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

Ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten bir güç haline dönüştüreceğiz. Üretim biçimimizi yenilikçilik ve farklılık oluşturmaya yönelik bir yapıya dönüştüreceğiz. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuz ve gençlerimizdir. Gelişmiş ülkelerin gıptayla baktığı genç nüfusumuzu ekonomik büyüme açısından en iyi şekilde değerlendireceğiz. Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın kalkınma sürecine daha aktif katılımını destekleme sürecini devam ettireceğiz. Kadınların iş gücüne katılım oranını 2023 sonunda yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız. AB başta olmak üzere farklı yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.

"24 HAZİRAN'DA YENİ SİSTEMİMİZ HAYATA GEÇECEK"

Vakit Türkiye vakti. Seçim beyannamemizin ikinci kısmını yeni yönetim modeli oluşturuyor. 24 Haziran seçimleri yeni yönetim sistemimizi ilk defa hayata geçireceğiz. Yeni dönemi nasıl ifade ediyoruz. "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet ve bağımsız güçlü Türkiye" bununla yola devam edeceğiz.

"ZAMAN MALİYETİ SIKINTISI ORTADAN KALKACAK"

Haberin Devamı

Türkiye'de Meclis'in itibarı en çok AK Parti döneminde artmıştır. Meclis ile Cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazançlı çıkacaktır. Yeni dönemde Meclis'i daha güçlü bir yere taşımakta kararlıyız. Mevcut sistemle Meclis hükümetin gölgesi altında kalıyordu. Yeni sistemde kanun yapma yetkisini sadece Milletvekillerine verdik. Kararların daha hızla alınacağı daha etkin uygulanacağı yeni sistem ülkemize zaman maliyeti olan sıkıntıları ortadan kaldıracaktır. Yargının bağımsızlığı da önem verdiğimi bir başka husus. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargıda da darbe kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık.

"CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ"

Seçim beyannamemizin 3. bölümünde milletimizle güçlü demokrasi anlayışını paylaşıyoruz. AK Parti iktidara geldiğinden beri demokrasiden özgürlüklerden taviz vermedi. 24 Haziran'dan sonra demokrasimizi geliştirmeye devam edecek Türkiye'yi ligde bir üst sınıfa çıkaracağız. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız.

Haberin Devamı

"MİLLETİMİZE 3Y SÖZÜ VERMİŞTİK"

İktidara yürürken milletimize 3 Y ile mücadele sözü vermiştik. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ana muhalefetin 15 Temmuz'u diline dolaması utanç vericidir. Bizim bir laiklik tanımımız var. AK Parti laikliği farklı hayat tarzlarının hukuk teminatı altına alınması ve devletin bütün dini inanç gruplarına eşit mesafede durması olarak görüyor. FETÖ başta olmak üzere inançları istismar edenlerle mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz.

Mahalle ve semt bekçilerini yaygınlaştırarak tüm sokaklarımızı huzurlu hale getireceğiz. Güvenlik politikalarmızı tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde uygulayacağız.

"4. BAŞLIĞIMIZ İNSAN VE TOPLUM"

Seçim beyannamemizin 4. başlığını insan ve toplum olarak belirledik. Eğitimin altyapı eksiğini büyük ölçüde tamamladık. Tüm okullarımızı tam gün eğitime geçebilecek hale gelecektir. Hedefimiz tarihsel, toplumsal ve kültürel gerçeğimize dayalı potansiyelimizin açığa çıkarılmasını sağlayacak, bireyden topluma uzanan eğitim ortamını inşa edebilmektir. Müfredatı çağın gereklerine göre belirleyeceğiz.

Haberin Devamı

"TELEVİZYON DİZİLERİNE DESTEK VERECEĞİZ"

Kültür sanat faaliyetlerine daha fazla kaynak aktaracağız. Eksiklikleri tamamlayacak ülkemizi daha ileri taşıyacağız. Sinema ve televizyon dizilerine destek vereceğiz. Nüfusu 5 bin üzerindeki tüm yerleşim birimlerimizin kütüphaneye kavuşmasını sağlayacağız. Ülkemizde kültür merkezi olmayan ilimiz kalmayacak. Önümüzdeki dönemlerde sağlık hizmetlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şehir hastanelerimiz hizmet vermeye başladı. Sağlıklı nesiler için normal doğumları teşvik ediyoruz. Yerli aşıdan tıbbi cihaza kadar sağlıkta da yerlileşme oranını sürekli yükselteceğiz. Ülkemizdeki nüfusun gen havuzunu çıkarılacak kişiye özel uygulamalar geliştireceğiz.

"YOKSULLUKLA MÜCADELE EN BAŞARILI OLDUĞUMUZ ALAN"

Siyasette gençlerin önünü açan biz olduk. Seçilme yaşını 18'e düşürerek gençlerinin enerjisini siyasete yansıtmayı düşünüyoruz. Siyasetten bürokrasiye her alanda kadınların etkin birer fert olarak süreçlere katılımını sürdüreceğiz. Çocuklarımızın insani ve ahlaki değerlere sahip bilinçli iyi eğitimli fertler olarak yetişmesini sağlayacağız. Yoksullukla mücadele en başarılı olduğumuz alanlardan biridir.

Özellikle emeklilerimize Kurban ve Ramazan bayramlarında biner lira ikramiye vererek onlara önemli bir destek sağlıyoruz.

"SEÇİMDEN SONRA YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ"

5.başlığımız istikrarlı ve güçlü ekonomi. Büyümeyi destekleyecek her adımı atmayı sürdüreceğiz. Dijital dönüşüme hız vereceğiz. Enflasyonla mücadele konusunda yeni ve çok ciddi önlemleri seçimden sonra yürürlüğe koyacağız. Enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden çıkartmakta kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti 100. yılına dijital dönüşümünü tamamlamış bir hizmetler sektörü olarak girecektir.

"BİLİM ÜSSÜNÜ ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇIYORUZ"

Beyannamemizin 6. başlığını stratejik sektörler olarak tespit ettik. Pek çok alanda yeni programları devreye alacağız. Antartika'daki Türk Bilim Üssü'nü önümüzdeki yıl açıyoruz. Gemi filomuzu hızla yenileyeceğiz. İnsansız hava araçları konusunda elde ettiğimiz başarı bize güç ve moral verdi. Afrin'de yaşadık Cerablus'ta yaşadık.

"UZAY AJANSIMIZI KURUYORUZ"

Altay milli tankı seri üretim aşamasına geldik. Motorları yerli olarak tasarlayıp üretecek adımları attık. İnsansız savaş uçakları konusunda ar-ge çalışmaları başlatacağız. Hava savunma sistemleri projelerinde önemli mesafe katettik. Uzay ajansımızı bu yıl kuruyoruz. Doğalgaz kullanmayan ilimiz ve büyük ilçemiz kalmayacak. Bor başta olmak üzere hammaddeleri en etkin şekilde kullanma çalışmalarına devam edeceğiz.

Hayvan varlığımızı arttırarak özellikle kırmızı et tüketiminde kendi kendimize yeten bir ülke haline geleceğiz.

İstanbul ile birlikte 9 yeni havalimanını hizmete alacağız.

"ORMAN ALANLARI ÜLKEMİZİN 3'TE 1'İNİ KAPSAYACAK"

Seçim beyannamemizin 7. başlığı çevre şehircilik ve yerel yönetimlerdir. Çevre sorunlarına ve iklim değişikliğine karşı alınacak tedbirleri uygulamayı gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzun bir bölümü olarak görüyoruz. Atık su arıtma hizmetlerinin 2023'e kadar şehirlerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlayacağız. Su havzalarının tamamını koruma altına alacağız. Melen ve Yeşilçay projeleriyle, Gerede projesiyle Gaziantep'in içme suyu sorunlarını çözeceğiz. Orman alanlarımızın büyüklüğünü ülkemizin 3'te 1'ini kapsayacak şekile çıkaracağız.

"BOŞUNA 'ONE MINUTE' DEMEDİK"

Dış politikada öncü haline getirdiğimiz ülkemizi daha da güçlendireceğiz. BM başta olmak üzere tüm platformlarda mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Boşuna 'One minute' demedik. Bunlar bizim dış politikamızın eksenini oluşturdu. Stratejik hedefimiz AB üyeliği için kazan kazan esasına göre süreci işletmekten vazgeçmeyeceğiz. ABD ile müttefiklik ruhuna uygun bir ilişki arayışında olacağız. KKTC'yi siyasi ve ekonomik olarak destekleyeceğiz. Filistin kendi topraklarına kavuşana kadar çaba göstermeye devam edeceğiz. Suriye topraklarını tüm teröristlerden arındırılana kadar ülkedeki faaliyetlerimizi devam ettireceğiz.

"EMEKLİLİK GÖSTERGELERİNİ 3 BİN 600'E ÇIKARACAĞIZ"

Polis, öğretmen hemşire ve din görevlilerimiz müjde vermek istiyorum. Emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş oluyoruz.

"146 PROJE"

Seçim beyyannamemizin ekinde olan özet bazı projelerimize geliyorum. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. 146 proje aslında binlerce proje arasından seçip buraya koyduklarımızdan oluşuyor. İstanbul'da AKM vardı yıktık yerine Türkiye'nin en önemli bir opera binası yapıyoruz. Önümüzdeki yıl hizmete girecek. Ankara'da Türkiye Uygarlıkla Müzesi adıyla dev bir Külliye kuracağız. Yassıada'yı demokrasi ve özgürlükler adası haline dönüştürüyoruz. Biliyorsunuz Adnan Menderes'in idam fermanını orada yazdılar. Kuzey Marmara Otoyolu'nuın büyük bölümünü önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. 29 Ekim'de 3. Havalimanını açıyoruz. Cizre ile Şırnak'ı birbirine bağlayan Cudi tünellerini yakında hizmete açacağız. Kanal İstanbul dünya çapında dev bir proje. Daha önce sözünü verdiğimiz bir proje. Yeni dönemde halledeceğiz. Hızlı tren hatları bir başka önemli projemiz.

"MİLLET BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Eski stadları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi Atatürk Havalimanı'nın tamamında kuracağımız Millet Bahçesi. Central Park gibi bir hale dönüştüreceğiz.

Hizmette bizimle yarışacak hiç bir parti yok. AK Parti Milletvekili adayı olmak size büyük sorumluluklar yüklüyor. AK Parti adayları duruşu bakışı anlayışı aşkı ve davası olan insanlardır. Biz millet olarak hep güzel başlangıçlar yaptık.