Gündem Altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç TL? Ons altın kaç dolar? Altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç TL? Ons altın kaç dolar? Altın fiyatlarında son durum...

Paylaş
Altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç TL? Ons altın kaç dolar?  Altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları 13 Haziran 2022 gününe nasıl başladı? ABD'nin enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından altın fiyatları hareketlenmişti. Ons altın bugün ne kadar- kaç dolar? Gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Gram altın 1043 lirayı görmüştü. Gram altında anlık fiyatlar ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2022 Pazartesi altın fiyatlarında son durum...

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’den gelen kritik gelişme sonrası altın fiyatları hareketlenmişti. Peki altın piyasası yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Para ve emtia piyasalarında gözler küresel ekonomik gelişmelerde olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı önemle takip edilmişti. ECB politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmezken, 1 Temmuz itibarıyla varlık alım programını sonlandıracağını açıkladı.

 Ayrıca banka temmuz ayında 25 baz puan faiz artırabileceğinin sinyalini de verdi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ardından ECB’nin de sıkı para politikasına geçmesiyle birlikte ons altında baskı artmıştı.

ABD enflasyonu açıklandı, altın fiyatları hareketlendi 

Geçtiğimiz hafta cuma günü altın yatırımcılarının merakla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD’de mayıs ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8.6 oranında artarak 41 yılın rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

ABD enflasyonunun rekor kırmasının ardından geçtiğimiz cuma günü ons altın önce 1825 dolara geriledikten sonra hızla yükselişe geçti. 1876 dolara kadar çıkan ons altın haftayı 1871 dolardan tamamladı.

Ons altın ne kadar? Ons altın fiyatları kaç dolar?

Bugüne 1871 dolardan başlayan ons altın 1879 dolara kadar yükseldikten sonra dolar endeksinin güçlenmesiyle birlikte düşüşe geçti. Ons altın şu dakikalarda 1861 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1860 dolar, en yüksek ise 1879 dolar seviyeleri görüldü.

Gram altın ne kadar? Gram altın fiyatlarında son durum...

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz hafta primli bir seyir izledi. Cuma günü ons altında görülen yukarı yönlü seyrin etkisiyle birlikte gram altın 1035 liraya kadar yükseldikten sonra 1029 liradan kapandı.

 Gram altın şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 1035 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1030 lira, en yüksek ise 1043 lira seviyeleri görüldü.