Gündem Ambulansta kaza geçiren SMA'lı Yasmin'in annesinden açıklama

Ambulansta kaza geçiren SMA'lı Yasmin'in annesinden açıklama

Paylaş
Ambulansta kaza geçiren SMA'lı Yasmin'in annesinden açıklama

Aksaray'da kendisini taşıyan ambulansın kaza yapması sonucu yaralanan SMA'lı 7 aylık Yasmin Elif Salman'ın annesi: "O ambulanstan sağ çıkmamız büyük mucizeydi. Hastaneden gelecek iyi haberi bekliyoruz" dedi.

Adana'da yaşayan kurye 23 yaşındaki Vedat Salman ile hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan 21 yaşındaki Hilal Salman çiftinin SMA Tip-1 hastası bebekleri Yasmin Elif, rutin kontrolleri için İstanbul'da özel bir hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

26 Nisan günü evlerine dönmek için yola çıkan Hilal Salman ile minik kızını taşıyan özel ambulans, saat 02.00 sıralarında Aksaray- Adana yolunun 32'nci kilometresinde takla attı. Kazada, devrilen reflü yatağının altında kalan Yasmin Elif yaralandı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yasmin Elif Salman, burada 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan bebeğin enfeksiyon değerlerinin düşürülmesi için tedavisi sürüyor.

Ambulansta kaza geçiren SMA'lı Yasmin'in annesi açıklama yaptı Aksaray'da kendisini taşıyan ambulansın kaza yapması sonucu yaralanan SMA'lı 7 aylık Yasmin Elif Salman'ın annesi: "O ambulanstan sağ çıkmamız büyük mucizeydi. Hastaneden gelecek iyi haberi bekliyoruz" dedi.

CİHAZLAR ZARAR GÖRDÜ

Anne Hilal Salman, "Ambulansın halini herkes gördü. Ölümden döndük. Ambulansın içinde üzerimize devrilen eşyaların arasında 5 dakika kızımı aradım. Bulduğumda bütün cihazlarından ayrılmıştı. O sırada trakesinden kaçan toz, toprak sonucu kızımda enfeksiyon meydana geldi. Aksaray'da ateş ve enfeksiyon değerlerinin yükselmesi nedeniyle Adana'ya sevk ettiler. Yoğun bakımda enfeksiyon tedavisi alıyor. Kaza sırasında aspirasyon, oksimetre, ventilatör, nemlendirici ve oksijen cihazlarımızda zarar gördü" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kazanın ardından hala uyuyamadığını dile getiren Hilal Salman, sözlerine şöyle devam etti:

"O gün ki çığlıklarım hala kulağımdan gitmiyor. Uykuya daldığım an o günü rüyamda görüyorum ve hemen kabusla uyanıyorum. Psikolojik olarak çok kötü bir durumdayım. O ambulanstan sağ çıkmamız bile büyük bir mucize. Yasmin'in şu an her zamankinden daha fazla dualarınıza ve desteklerinize ihtiyacı var. Valilik onaylı kampanyamız 4 aydır devam ediyor. 1 lira dahi olsa ona destek olarak bizi bu süreçten kurtarabilirsiniz. Yasmin bu ülkenin evladı ve sizler onu hayatta tutabilirsiniz. Yasmin daha önce de 3 ay yoğun bakımdaydı. 1 haftadır bizimle birlikte ama bu kaza bizi yeniden ayırdı. Kızımın kaza sırasında üzerinde yattığı yastığı, giydiği kıyafetleri ve taktığı bandanasını koklayarak ayakta durmaya çalışıyorum. Hastaneden ayrılamıyorum ve gelecek iyi haberi bekliyorum."