Gündem Ankara için yeni uyarı

Ankara için yeni uyarı

Paylaş
Ankara için yeni uyarı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Çataklı, saat 14.30’dan itibaren Ankara’da yoğun yağış ve fırtına etkili olduğunu belirterek, "Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerimizden yoğun ihbarlar geldi. Saat 14.30’dan sonra Çankaya ilçemize, metrekareye 28 kilogram yağış düştü. Bu sebeple de il genelinde 1939’u 112 üzerinden itfaiyeye olmak üzere; il AFAD’a 278 olarak toplamda ise 2217 ihbar yapıldı. Bunlar çoğunlukla su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması, araç zarar görmesi gibi insan mahsur kalmaları da oldu içlerinde" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, yağışlı havanın bu geceden itibaren etkili olmasının beklendiğini kaydederek, "Gece ve yarın pazar sabah saatlerinde Marmara Bölgesi’nin geneli, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeybatısı; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya’nın kuzeyi, Batı Karadeniz ve Kütahya çevreleri ve Afyonkarahisar’ın kuzeyi, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz’in iç kesimleri yani Çorum, Amasya, Tokat, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu Erzurum, Kars Ardahan, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Adana’nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" dedi. Çataklı, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: Altındağ’da bir vatandaşımızın sel sularına kapıldığı ihbarı ulaştı İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Altındağ ilçemizin Tatlar Mahallesi yakınlarında bir vatandaşımızın maalesef sel sularına kapıldığına dair bir ihbar ulaştı. Bunun için de AFAD’dan 21 personelimiz, JÖAK’tan da 23 personelimiz olay yerine intikal etti ve arama çalışmalarını başlattılar” dedi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladığı kişinin İlkay Yiğit olduğu belirlendi. Sel sularında yaklaşık 1,5 kilometre sürüklendiği belirlenen İlkay Yiğit'in cesedi, yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

BİR KİŞİ DAHA KAYIP!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı: Ankara Altındağ Tatlar’da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor.

'KUVVETLİ YAĞIŞLAR, GECEDEN SONRA DA ETKİLİ OLACAK'

Ankara Valiliği'nce, kuvvetli yağışların bu gece yarısından itibaren de etkili olmaya devam edileceği bildirilerek, şu açıklama yapıldı:

"İlimiz genelinde bir süredir devam eden kuvvetli sağanak yağışların beraberinde getirdiği olumsuzluklarla ilgili olarak vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda gerekli uyarılar Valiliğimiz ve ilgili kurumlar tarafından yapılmaktadır. Son olarak 12 Haziran Pazar günü için gerekli uyarılar yapılmıştır. 

Haberin Devamı

Bugün meydana gelen kuvvetli yağışların bu gece yarısından sonra da ilimiz genelinde etkili olacağı yönündeki son meteorolojik değerlendirmeler nedeniyle bir kez daha vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılmaları ihtiyacı doğmuştur."