Gündem Ankara'da fırtına can aldı

Ankara'da fırtına can aldı

Paylaş
Ankara'da fırtına can aldı

Ankara'da etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınada bir inşatta kolonun devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Yenimahalle ilçesinde fırtına sırasında bir inşatta kolonun devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri hayatını kaybederken, diğer 2 yaralının tedavisine devam edildiği öğrenildi.
Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde 3 vatandaşımız yaralanmış olup, hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer 2 yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir" dedi.

Haberin Devamı
Başkent'te minarenin devrildiği anlar kamerada Ankara'da öğle saatlerinde şiddetli fırtına ve sağanak bir caminin minaresinin devrilmesine neden oldu. Minarenin devrilme anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Ankara’da fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden kişinin stajyer mühendis olduğu ortaya çıktı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaşanan sağanak ve fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre hayatını kaybeden kişinin stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk (21) olduğu ortaya çıktı. Olayda yaralanan Ege Kıratlı (21) ve Emre Çetin’in (22) de stajyer olduğu öğrenildi.

VALİ ŞAHİN: 34 VATANDAŞIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, ''Altındağ Örnek mahallesi Ulu Cami'inin minaresi fırtınanın etkisiyle yıkılmış ve  herhangi bir can kaybı, yaralanma meydana gelmemiştir. Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olup; teknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır.'' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Ankara'da yaşanan yoğun yağış nedeniyle AFAD son durumu aktardı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ankara’da yaşanan yoğun yağış nedeniyle; Altındağ ilçesinde Ulu Camiinin minaresi çökmüş, AFAD Ankara ekiplerimiz tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.