Gündem Ankara'daki gar katliamı davası: Eşinin konuşmasına engel oldu

Ankara'daki gar katliamı davası: Eşinin konuşmasına engel oldu

Paylaş
Ankara'daki gar katliamı davası: Eşinin konuşmasına engel oldu

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısı davasında sanıklarından Hatice Akaltın’ın çapraz sorgusu yapıldı. Aynı davada sanık olan eşi Metin Akaltın eşine, “Sorulara cevap verme” diye seslendi

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te 101 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı organize eden terör örgütü DEAŞ üyesi Halil İbrahim Durgun kayıplara karışmıştı.

Hürriyet'in haberine göre; Durgun’un eşi Esin Durgun Altuğ ile 14 Kasım 2015’te Metin Akaltın ve eşi Hatice Akaltın’ın Gaziantep’teki evinde saklandıkları bilgisini alan polis, operasyon düzenlemişti. Durgun operasyon sırasında üzerindeki bombayı patlatırken, aynı evde bulunan Akaltın çifti ve Esin Durgun Altuğ yakalanmıştı.

DEAŞ’TAN TUTUKLANDI


Hatice Akaltın bir ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Akaltın, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalara katılmayınca hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 2.5 ay aranan Akaltın 18 Nisan’da ifade vermek için mahkemeye başvurdu. Akaltın ifadesinin ardından ‘DEAŞ üyesi olmak’ suçundan tutuklandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Hatice Akaltın’ın çapraz sorgusu yapılırken sanıklar arasındaki kocası Metin Akaltın, “Sorulara cevap verme” diye uyardı. Bunun üzerine Hatice Akaltın, müşteki avukatın sorularını yanıtsız bıraktı.

AVUKATA TEHDİT


Hatice Akaltın’ın avukatı Oğuz Akman, “Suçsuz olduğunu düşündüğümüz için avukatlığını üstlendik. Sorulara yanıt vermeyecekse, avukatlığından çekilmeyi düşünüyorum. Çocuklarına çok düşkün biridir. Çocukları hayati tehlike altındadır. Bu konuda tedbir alınmasını istiyoruz” dedi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Hatice Akaltın’ın baskı altında olduğunu değerlendirerek, sanıkların salondan çıkarılması talimatı verdi. Metin Akaltın, dışarı çıkarılırken avukat Akman’ı “Savunmasan daha iyi, davadan çekil” diye tehdit etti. Sanıklar çıkarıldıktan sonra Hatice Akaltın, avukatların sorularına ‘çelişkili’ de olsa yanıt vermeye başladı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER


Durgun’un üzerindeki bombayı patlattığı evde kendisine ait bir çantada 3 adet telefon, bir tablet, bir adet batarya bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Akaltın, “Telefonlar eşime ait. Ancak tablet bize ait değildir” dedi. Eşinin Suriye’de silahla çekilen fotoğrafın gösterilmesi üzerine Akaltın, “Elindeki oyuncak silah” diye konuştu.

Kaçmadım polis gelmedi


HATİCE Akaltın, avukatların kendisinin ve eşinin Suriye’ye gidip gitmediği sorusuna, “Hayır, gitmedim, eşim de gitmedi” yanıtını verdi. Gar katliamını organize eden Halil İbrahim Durgun ve eşi Esin Durgun’un gece geç saatte evlerine geldiğini anlatan Akaltın, “Eşimin bir kod adı olup olmadığını bilmiyorum. Suriye’ye gittiğinden haberim yoktur. Eşim şehir dışına çıktığında, ailemin telefonları üzerinden görüşürdük. Ben telefon kullanmıyordum. Ben herhangi bir şekilde kaçmadım. Hakkımda yakalama kararı çıkartıldığında da eşim ve kayınvalidemin evindeydim. Polis gelmedi” dedi.


Ankara Garı saldırısının failiyle emniyette selfie çekmişler