Gündem 8 Temmuz Cuma günü (Bugün) tatil mi, yarım gün mü? Arife günü ne zaman? Resmi tatil mi?

8 Temmuz Cuma günü (Bugün) tatil mi, yarım gün mü? Arife günü ne zaman? Resmi tatil mi?

Paylaş
8 Temmuz Cuma günü (Bugün) tatil mi, yarım gün mü? Arife günü ne zaman? Resmi tatil mi?

Arife günü araştırmaları Kurban Bayramı yaklaştıkça yoğunluk kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bayram tatilinin 9 güne uzadığını açıklamıştı. Bu yıl arife günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Bu nedenle de 8 Temmuz Cuma arife gününün tatil olup olmadığı da sıklıkla araştırılıyor.

Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. Bayramdan bir önceki gün olan arife günü ise 8 Temmuz Cuma’ya denk geliyor. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı arifeleri yarım gün tatil olarak uygulanıyordu. Bu yıl ise bayram tatilinin 9 güne uzamasıyla da bu uygulamanın değişip değişmediği merak konusu oldu. Peki, 8 Temmuz Cuma günü tatil mi, yarım gün mü? Arife günü resmi tatil mi? İşte detaylar…

Haberin Devamı

ARİFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arife günü 8 Temmuz Cuma gününe denk geliyor.

8 TEMMUZ CUMA GÜNÜ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?

Kurban Bayramı arifesi olan 8 Temmuz Cuma günü yarım gün tatil olacak. Hastane, eczane, banka ve noterler gibi pek çok kurum ve kuruluş öğlen saat 13.00’e kadar mesai yaptıktan sonra bayram tatiline girmiş olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR NE ZAMAN BİTİYOR?

Kurban Bayramı tatili normalde 4 gün olarak uygulanıyor. Ancak bayramı hafta içine denk geldiği bazı dönemlerde bayram tatili hafta sonu tatilleri ile birleştirilerek 9 güne uzayabiliyor.

Bu yıl Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlıyor ve 12 Temmuz Salı günü sona eriyordu. Ancak 15 Temmuz Cuma gününün de resmi tatil olması nedeniyle milyonarca vatandaşta bayram tatilinin 9 güne çıkmasına ilişkin bir beklenti meydana geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bayram tatilinin birleştirilerek 9 güne çıkarıldığını duyurdu.

İşte 2022 Kurban Bayramı tatil takvimi:

  • 8 Temmuz Cuma: Kurban Bayramı arifesi: Yarım gün tatil
  • 9 Temmuz Cumartesi: Kurban Bayramı 1. Gün
  • 10 Temmuz Pazar: Kurban Bayramı 2. Gün
  • 11 Temmuz Pazartesi: Kurban Bayramı 3. Gün
  • 12 Temmuz Salı: Kurban Bayramı 4. Gün
  • 13 Temmuz Çarşamba: İdari tatil
  • 14 Temmuz Perşembe: İdari tatil
  • 15 Temmuz Cuma: Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil
  • 16 Temmuz Cumartesi: Hafta sonu tatili
  • 17 Temmuz Pazar: Hafta sonu tatili