Gündem Artık maskesiz dolaşabilecek

Artık maskesiz dolaşabilecek

Paylaş
Artık maskesiz dolaşabilecek

Türkiye'nin 5'inci yüz nakillisi 26 yaşındaki Recep Sert, yeni yüz ve çenesiyle Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde gezip fotoğraf çektirerek, güzel havanın ve maskesiz bir günün tadını çıkardı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert’e, geçen yıl 18 Temmuz günü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza’nın yüzü ve çenesi nakledildi.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi’nin 3’üncü, Türkiye’nin 5’inci yüz ve ilk çene nakillisi Recep Sert, uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra normal servise alındı ve halen de tedavisi hastanede devam ediyor. Recep Sert, ağabeyi Güven Sert ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Olbia Çarşısı ve yapay havuz başına giderek, güneşli günün tadını çıkardı. Sert maskesini çıkartarak, fotoğraflarını çeken ağabeyine poz verdi. Geçirdiği ameliyat nedeniyle konuşma güçlüğü çeken Recep Sert, çevresindekilerle işaret ya da yazışarak anlaşıyor.

Ağabeyi Güven Sert aracılığıyla her şeyin yolunda olduğunu ileten Recep Sert, artık maskesiz olarak insanların içine çıkabilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Erol AKKIR/DHA