Aselsan duyurdu: İşte Çelik Kubbe'ye eklenen 5 yeni ürün

İstanbul'daki savunma sanayisi fuarı IDEF'te tarihi anlara şahit olunuyor. Dün Roketsan yerli savunma sanayi ürünlerini duyurmuştu. Bugün de yeni duyurular için sıra Aselsan'da. Şirket Çelik Kubbe'ye entegre edilecek Göktan, Ejderha, Koral 200, Gürz ve Turan'ın müjdesini verdi. Mustafa Varank ve Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, tarihi açıklama öncesi CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu.
CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, IDEF'teki gözlemlerini şu şekilde anlattı:
İnanılmaz bir heyecan var. Gözümüz kulağımız dakikalar sonra açıklanacak olan açıklamada. Çelik kubbeye entegre edilecek olan yeni ürünler bugün açıklanacak. Tarihi anlar yaşanacak. Saat 16'da duyurulacak bu ürünler. Dünkü gibi tarihi anlar olacak. Yerli ve milli teknolojide nasıl bir seviyeye geldiğimizi görüyoruz. 5 ürün açıklanacak. Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol bu açıklamayı.
MUSTAFA VARANK: TEKNOLOJİ TRANSFERİ YAPMAK İSTEYEN ÜLKELER VAR
Mustafa Varank da bu duyuru için değerlendirmelerde bulundu. Fulya Öztürk'e konuşan Varank, şu ifadeleri kullandı:
Aselsan bugün çok önemli açıklamalar yapacak. Heyecanla bu açıklamayı bekliyoruz. Aselsan Türkiye'nin göz bebeği bir firma. Ekonominin de lokomotifi olarak Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri. Yoğun katılım var. Türkiye fark oluşturacak yatırımlar ortaya koyduğu için bu ilgi var. Bir savunma sanayi ihracatı sadece savunma sanayi ihracatı değil ülkeler arasındaki on yıllara dayanan iş birliği demek. Aselsan şuradaki stantları ile bütün alanı kapsayan sistemler geliştirebiliyor. X ülkesinin savunma bakanı hemen imzalayalım derken teknoloji transferi isteyen ülkeler de yoğunlukta.
Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol ise, tarihi tanıtım öncesinde Fulya Öztürk'e konuştu. İşte Akyol'un gelişmeler hakkında verdiği bilgiler:
Burada harp sahası değişiyor. Yeni teknolojiler gerekiyor. Çelik kubbeyi seri üretmeye devam ederken ona bir taraftan da yeni yetenekler eklemek için çalışıyoruz. Savunma önemli ama caydırıcılık da gerekiyor. Ona yönelik yeni bazı sistemleri ilan edeceğiz. Bu büyük bir yolculuk. Teknoloji duran bir şey değil. Gece gündüz yeni ürünler için uğraşırken mevcutların da üretim gayretindeyiz. Ülkemizin ekonomisine ciddi katkı verildiğini, gençlerin hayallerini gerçekleştirecek ortamları burada hazırlıyoruz. İnanılmaz bir uluslararası ilgi var bununla da gurur duyuyoruz.
"SUYUN ALTI DA ÜSTÜ KADAR ZORLAYICI"
Şu an su altı bölümündeyiz. Suyun altı da üstü kadar zorlayıcı bir yer. Biz dün şu ürünü ilk kez duyurduk. Deringöz isimli bu ürünümüz insansız otonom su altı aracı. Askeri operasyonlar için, fiberoptik sistemler için, mayınların bulunmasında otonom olarak sensörleri ile işlemlerini yapabiliyor. Bu ilk defa dün görücüye çıktı. Benzer su altı sistemlerimiz var. Bunları da mavi vatanın hizmetine sunduk.
Son 10 yılda siha'larımızla birlikte sınır güvenlik sistemlerimiz sınır hatlarında terörden arındırılmış bölgelerin güvenliğini sağlayan sistemleri görüyorsunuz.
CNN TÜRK GÖRÜNTÜLEDİ
ASELSAN Çelik Kubbe'ye entegre olacak sistemlerini dakikalar içinde tanıtacak. Göktan, Ejderha, Koral 200 Gürz ve Turan'ı CNN Türk görüntüledi.
ÇELİK KUBBE'YE YENİ BİR DEĞER KATACAK
ASELSAN Genel Müdürü canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Yeni bir unsuru sizlerle paylaşıyoruz. Yeni bir konsept geliştirdik. Tehditleri, sürü dronları, hava araçlarını geleneksel yöntemlerle değil ejderha sistemini ilk defa uluslararası arenaya çıkardık. Bir video ile sahada kendini ispatlamış video ile anlatmak istiyoruz. Görüntüler sahadan alınmış gerçek, dron'ların nasıl etkisiz hale getirdiğini gösteriyor. Adeta gökyüzünde bir kalkan oluşturuyor. Çelik kubbeye elektromanyetik kalkan olacak. Bu sistemin yanında yine elektromanyetik Koral'ın yeni versiyonunu arka tarafta göreceğiz. Daha uzağı görüp karıştırabilen, uçaklarımız için otoyollar açacak sistemden bahsediyoruz.
Yapay zeka destekli bir mimari de oluşturduk. Bütün kubbeyi birbirine bağlayacak askeri yapay zeka Turan'ı buraya getirdik. Entegrasyonun sağlanması, tek bir networkta gecikme olmadan sağlanacak. Gürz'ün insansız versiyonunu da buraya getirdik. Savunma kadar caydırıcılık da önemli. Güdümlü mühimmat ile füze teknolojisinin birleştiği Göktan sistemimiz var."
Emeklinin gözü bayram ikramiyelerinde! Ne kadar olacak? Hesaplara ne zaman yatacak?
Cezayir'le LNG anlaşmasının yenilenmesi hedefleniyor!
Hobi bahçeleri yıkılacak mı? Tarım arazilerinde 'villa' alarmı!
Altın fiyatları yeniden yükselişte: Ons altın için kritik 24 saat!
Yeni nesil teknolojiye 55 milyon dolar yatırım





