Gündem Asgari ücret kadar burs verilecek! 3 mühendisliği seçecekler dikkat!

Asgari ücret kadar burs verilecek! 3 mühendisliği seçecekler dikkat!

Paylaş
Asgari ücret kadar burs verilecek! 3 mühendisliği seçecekler dikkat!

Cevherimiz Sensin’ projesi bu yıl da üniversitede maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerini seçen öğrencilere asgari ücret kadar burs verecek.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin 2020’de başlattığı, ‘Cevherimiz Sensin’ projesi bu yıl da üniversitede maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerini seçen ve gerekli koşulları sağlayan öğrencilere asgari ücret kadar burs verecek.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “2022 YKS sınavı başarı sıralamasında ilk 65 binde yer alan ve İstanbul ile Ankara’da bulunan üniversitelerin Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği veya Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilere yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de dahil, öğrenim süreleri boyunca her yıl 9 ay süresince burs veriliyor. İlk 50 bindeki öğrencilere asgari ücret (aylık 5.500 TL), 50.001 - 65.000 arasında yer alan öğrencilere asgari ücretin yarısı (aylık 2.750 TL) tutarında destek sağlanıyor” dedi.

Haberin Devamı