Gündem Askerlik yerleri açıklandı mı? e-devlet 2022 Ağustos askerlik celbi sorgulama ekranı

Askerlik yerleri açıklandı mı? e-devlet 2022 Ağustos askerlik celbi sorgulama ekranı

Paylaş
Askerlik yerleri açıklandı mı? e-devlet 2022 Ağustos askerlik celbi sorgulama ekranı

Askerlik yerleri açıklanma tarihi için Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirtilen tarih geldi. 29 Temmuz 2022 Cuma günü itibariyle binlerce asker adayı 2022 Ağustos askerlik celbi için araştırmalarını yoğunlaştırırken MSB’den beklenen açıklama geldi. İşte askerlik yerleri sayfası ve e-devlet 2022 Ağustos askerlik celbi sorgulama ekranı…

Askerlik yerleri 29 Temmuz Cuma sabahı itibariyle açıklandı. Vatan borcunu yerine getirmek için bekleyen vatandaşların heyecanlı bekleyişi de sona erdi. Peki askerlik yerleri nasıl öğrenilir? İşte e-devlet 2022 Ağustos askerlik celbi sorgulama ekranı…

Haberin Devamı

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Askerlik yerleri Milli Savunma Bakanlığı takviminde yer alan bilgiye göre 29 Temmuz 2022 Cuma günü açıklanacaktı. Asker adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ederken MSB’den beklenen duyuru geldi ve 2022 Ağustos askerlik celbi askerlik yerleri açıklandı.

E-DEVLET 2022 AĞUSTOS ASKERLİK CELBİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2022 AĞUSTOS SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak şu bilgiler paylaşıldı;

Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin sevk tarihleri aşağıdaki tablodadır.

Yükümlü - Sevk Tarihleri

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup) 18 Ağustos 2022

Er (2'nci Grup) 15 Eylül 2022

Er (3'üncü Grup) 13 Ekim 2022

MSB'DEN ASKERLİK AÇIKLAMASI

1. Ağustos 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

Haberin Devamı

2. Ağustos 2022 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Mayıs 2022 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.

3. 31.12.2020 (dahil) öncesinde yoklama işlemlerini yaptırdıkları halde çeşitli nedenlerle ertelenenlerden, 31.05.2022 (Dahil) tarihine kadar ertelemesi sona erenlerin yeniden yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihi yaptırmaları gerekmektedir. (Daha önceki sınıflandırma dönemlerinden haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenenler hariç)

4. Tarama amaçlı PCR testi yapılmayacaktır. Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

5. Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.8. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvururak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

Haberin Devamı

6. Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

7. Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

8. 7179 sayılı Askeralma Kanununun 27'nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

9. Yükümlüler bu duyuru metnine https://msb.gov.tr/Askeralma internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabileceklerdir.