Gündem Babalar Günü ne zaman, hangi gün 2022? Türkiye Babalar Günü ayın kaçında kutlanacak? Haziranda mı?

Babalar Günü ne zaman, hangi gün 2022? Türkiye Babalar Günü ayın kaçında kutlanacak? Haziranda mı?

Paylaş
Babalar Günü ne zaman, hangi gün 2022? Türkiye Babalar Günü ayın kaçında kutlanacak? Haziranda mı?

Babalar Günü için geri sayım devam ediyor. Babasını ve baba gibi sevdiklerini bu özel günde mutlu etmek isteyen pek çok kişi hazırlık yaparken, en merak edilen konulardan biri de 2022 Türkiye’de Babalar Günü’nün ne zaman ve ayın kaçında kutlanacağı oldu…

Babalar Günü, her yıl olduğu gibi yıl da haziran ayı içerisinde kutlanacak. Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızının girişimleriyle kutlanmaya başlayan Babalar Günü’nün net bir tarihi bulunmadığı için ‘Babalar Günü ne zaman, hangi gün 2022?’ ve ‘Türkiye Babalar Günü ayın kaçında kutlanacak?’ sorularının yanıtları da sıklıkla araştırılıyor.

Haberin Devamı

2022 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Babalar Günü bu yıl 19 Haziran Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ’NÜN ORTAYA ÇIKIŞ HİKAYESİ

Sonora Smart Dodd, Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızıdır. Dodd'un babası annesinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyüttüğü için genç kadın Anneler Günü gibi Babalar Günü’nün de kutlanması gerektiğini düşünmektedir. Dood, Babalar Günü’nün babasının doğum günü olan 5 Haziran'da kutlanması için çalışmalara başlasa da çalışmalar o tarihe yetişmediği için kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir. Bu nedenle Babalar Günü Haziran ayında kutlanmaktadır.

Babalar Günü ilk defa 19 Haziran 1910 tarihinde Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge 1924 yılında kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966’da dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa Başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Haberin Devamı