Gündem Bakan Çavuşoğlu: Kayıp Türk kaptan bulundu

Bakan Çavuşoğlu: Kayıp Türk kaptan bulundu

Paylaş
Bakan Çavuşoğlu: Kayıp Türk kaptan bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı ve Avrupa Parlamentosu'nun Frontex'in harcamalarına ret kararı vermesini değerlendirdi. Çavuşoğlu: 'Bütçenin bir kısmı göçmenlerin geri itilmesinde kullanıldı' açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı ve AP'nin Frontex'in bütçesine onay vermemesiyle ilgili gündemi yorumladı.

Haberin Devamı
Bakan Çavuşoğlu: Kayıp Türk kaptan bulundu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı ve Avrupa Parlamentosu'nun Frontex'in harcamalarına ret kararı vermesini değerlendirdi. Çavuşoğlu: 'Bütçenin bir kısmı göçmenlerin geri itilmesinde kullanıldı' açıklamasını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şöyle oldu.

"Bizden bu konuda ilave bilgi ve belgeler de istendi. AP bir soruşturma başlatmıştı. AP 4 Mayıs'ta dün Fronex'in 2022 bütçesini de onaylamadı. Bu bütçenin bir kısmı göçmenlerin geri itilmesinde kullanıldı.

İnsanlık dışı uygulamalara Frontex katıldı. Bütçenin onaylanmaması Frontex'i aklamaz. Bu geri itmeler sonrasında ölümler meydana geldi, Denizin ortasında botlar şişlendiği için denizde de ölenler oldu. Yunanistan'ın da sorumluluğu var. Bu insani bir mesele. Ölümlerde Yunanistan'ın da sorumluluğu da var. Gözünün önünde olduğu için Frontex'in dolayısıyla AB'nin de sorumluluğu var. Sorumluların hesap vermesi gerekiyor.

Kayıp Türk kaptan Bali açıklarında bulundu.

Haberin Devamı